Rizeliler bayramı "Laz Rallisi" yaparak kutladı

Tahtadan araçlar yaptılar, kasklarını takıp piste çıktılar. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen "Laz Rallisi" yarışmacılara ve izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Abone ol

Çamlıhemşi'nin ünlü Laz Rallisi bu yıl da heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya Köyü'nde düzenlenen yarışta saatte 70 kilometre hıza ulaşan araçların bazıları takla attı, bazıları ise hızını alamayarak önce saman balyalarına, ardından görevlilerin bulunduğu alandaki masalara çarptı.

Dikkaya Köyü'nde önce bayramlaşan yöre sakinleri, tekerlekli tahta arabalarla düzenlenen Laz Ralli yarışlarını izlemek için köy meydanında toplandı.

Kadın, erkek, genç, yaşlı yaklaşık bin kişinin izlediği yarışlar için parkuru daha iyi görmek isteyenler evlerinin balkonlarına ve çatılarına çıktı.

Minikler 350 metre, büyükler 500 metre ve gençler 1 kilometre yarışlarında, dik ve virajlı pistte 40 araç yarıştı. Yarış pistine Lazca ve Türkçe dillerinde, "Düşmeyin" ve "Kaza yapmak yasaktır" yazılı tabelalar asıldı.

Bir ara yoğun yağmur nedeniyle ara verilen yarışlarda dereceye girenlere ödül olarak kupa ve saman balyası verildi.

ulusalkanal.com.tr

Bayram tatilinin ilk 5 gününün acı bilançosu Yurt Ankara metrosunda panik yaratan olay Yurt Arazisi kamulaştırılan köylüler, AYM’ye giderek tarihi bir karar aldırdı Yurt Kazazedelerin yakınları da kaza yaptı Yurt