Türkler'den son uyarı

Avrupa Parlamentosu, soykırım yalanına ilişkin tasarının oylamasını saat 15. 00'te yapacak. Oylama öncesinde Avrupa'daki Türkler son uyarıyı yaptı. Avrupa Parlamentosu'ndaki 751 parlamentere; hem İngilizce hem de Fransızca mektuplar gönderildi. Brüksel'de parlamento binasının içi kadar dışı da hareketli olacak. Avrupa'daki Türkler, başta Brüksel olmak üzere bütün Avrupa Birliği temsilcilikleri önünde eylem yapacak.

Abone ol

Avrupa bugün büyük bir hukuk sınavı verecek. Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden tasarı Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda oylanacak. Oylama Türkiye saati ile saat 15'te yapılacak.

Oylama öncesi Avrupa'daki Türkler parlamenterlere son uyarıyı yaptı. Talat Paşa Komistesi, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği 751 parlamentere hem İngilizce hem de Fransızca mektuplar gönderdi.

Mektupla, Avrupa'ya "Hukusuzluğa imza atmayın, ABD'nin kanlı Ortadoğu planlarına alet olmayın, ABD'nin yenilgisini paylaşmayın" mesajı iletildi.

Avrupa'daki Türkler, oylamanın yapıldığı saatlerde de başta Brüksel olmak üzere bütün Avrupa Birliği temsilcilikleri önünde basın açıklamaları yapacak.

Brüksel, Paris, Londra, Berlin ve Viyana... Avrupa'nın her yerinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Perinçek-İsviçre" davasında verdiği karar hatırlatılacak.

Talat Paşa Komitesi, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde yapılan eylemlerde yüzlerce yurttaşın en temel dayanağı da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Perinçek-İsviçre" davası kararı olacak. AİHM kararına rağmen soykırım iddialarının kabul edilmesinin hukuksuz ve geçersiz olduğu vurgulanacak.

Öte yandan İsveç ve İsviçre'deki Türk toplumunun temsilcileri de AB temsilcilikleri önünde eylem yapma kararı aldı.

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım, 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde de Frankfurt ve Berlin'de devasa yürüyüşlerler düzenleyeceklerini açıkladı. Yıldırım, "Milli bir mesele olan soykırım iddiaları karşısında yekvücut olduk, sağ-sol demeden Türkiye'mizin toprak bütünlügüne, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkıyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Ağrı'da PKK propagandası Gündem Erdoğan: Avrupa Parlemanotusu ne karar alırsa alsın bir kulağımdan girer diğerinden çıkar Gündem ÇAYKUR’a işçi alımları uzun kuyruklar oluşturdu Gündem Adaya terk edilen eşeklere kayıkla yiyecek yardımı! Gündem