OSB yönetiminin keyfi tutumu sanayiciyi karanlıkta bıraktı

İddiaya göre Burdur Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetimi keyfi tutum ve bireysel kar hırsı nedeniyle 1989 yılından bu yana tarım makineleri üreten Ormak Fabrikasının elektriklerini keserek üretimine engel oldu.

Abone ol

İddiaya göre Burdur Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetimi keyfi tutum ve bireysel kar hırsı nedeniyle 1989 yılından bu yana tarım makineleri üreten Ormak Fabrikasının elektriklerini keserek üretimine engel oldu.

25 yıldır kesilmeyen elektiriğin bugün kesilmesi akıllarda soru işareti bıraktı

Ormak Tarım Makinaları İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Esdirici, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında basın mensuplarına açıklama yaparak, 25 yıllık elektriğinin OSB Yönetimi tarafından kesilerek, fabrikasının çalışmasının durdurulduğunu söyledi.

Basın mensuplarını fabrikasını gezdirerek, makinalarının durduğunu, işçilerinin işsiz kaldığını gösteren Emin Esdirici, basına yaptığı açıklamada OSB Müdürlüğü tarafından 1989 yılında verilen izinle, TEDAŞ tarafından bağlanan elektriğin, bugünün OSB Yönetimi Başkanı Feyzi Oktay tarafından kendisine rakip istemeyen bir anlayış ile aynı iş kolunda başka bir iş verene yaşama şansı tanımayan hırsı nedeniyle 25 yıllık elektriğinin kesilerek, fabrikasında çalışmalarının durdurulduğunu ifade etti.

Elektriği kesme gerekçesi olarak, fabrikanın ruhsatsız olduğunun gösterildiğini, ruhsatlandırma işinin belediye yada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmayıp, sadece OSB yönetiminin insaf ve takdirine bırakılmış bir keyfiyet içerisinde olduğunu ve bu yetkinin Feyzi Oktay tarafından hoyratça kullanıldığını belirten Emin Esdirici, ruhsatlandırılması için fabrikasının ciddi eksikleri olmamakla birlikte, OSB'de değil ruhsat verilmesi, kurulması bile yasak olan Gürler Şirketi'ne ait beton santrali ve taş kırma şantiyesinin kanunsuz biçimde çalıştırılmasına göz yumulduğunu, OSB Yönetmeliği'ne göre, bu iki iş yerinin OSB'de kurulamayacak tesisler içerisinde olduğunu vurguladı.

"Gürler Şİrketi'ne kanunsuz biçimde göz yuman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Oktay, diğer şirketim için OSB'den elektrik çaldığım iddiası ile hakkımda davacı olmuş, şuan ki gibi elektriğin kesilmesine neden olmuş, ancak yapılan yargılama sonu, elektrik hırsızlığı iddiası benim lehime ssonuçlanmış, Feyzi Oktay'ın iddiasının asılsız olduğu ortaya çıkmıştır. Basit evrak eksiklikleri nedeniyle fabrikamdaki çalışmayı durduran Fevzi Oktay, Gürler Şirketi'nin kanunsuz çalışan beton santrali ve taş kırma şantiyesinin çalışmasına göz yumarak, kanunu çiğneyip, görevini kötüye kullanmaktadır." diyen Emin Esdirici, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Oktay'ın örneğini verdiği, kanunsuz ve konusu suç olan keyfi uygulamalarının benzer örneklerini, açılacak bir soruşturmada kanıtlayacağını dile getirerek, " OSB' de sürdürülen haksızlık ve hukuksuzlukların önlenmesi için, Burdur ilinin yöneticilerini ve Cumhuriyet Başsavcısı'nı göreve davet ederim." dedi.

Burdur Gazetesi

Balyoz tutsağı komutanlardan sert açıklama: O bayrak için... Gündem TSK'dan önemli açıklama! Gündem Emniyete ders gibi karar Gündem Kenan Işık için kritik karar! Gündem