ATV yayın durduracak

Yüksek Seçim Kurulu TRT'nin ardından şimdi de ATV‘ye ceza verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Tayyip Erdoğan'ın konuk olduğu "Başbakan ile Gündem Özel" programı seçim ihlali sayıldı. Kanala yayın durdurma cezası verildi. Hükümet yanlısı medya bu ceza üzerine YSK ve RTÜK üyelerini hedef gösterdi.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu Tayyip Erdoğan'ın katıldığı program nedeniyle ATV’ye yayın durdurma cezası verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Tayyip Erdoğan’ın katıldığı ‘Başbakan ile Gündem Özel’’ programı hakkında RTÜK bir rapor hazırlayarak Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. Rapor doğrultusunda söz konusu program takibe alındı.

YSK incelediği ve 1 saat 14 dakika süren programın seçim kanunlarına aykırı olduğuna karar verdi. Kurul ATV ve ortak yayın yapan A Habere yayın durdurma cezası kesti.

Cezaya SABAH ve TAKVİM gibi AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazetelerden tepki geldi. Kararı manşetlerine taşıyan gazeteler YSK ve RTÜK üyelerini isimlerini tek tek yazarak hedef gösterdi.

YSK, daha önce de TRT’ye Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Tayyip Erdoğan’a üç günde 5 saat 26 dakika süre ayırdığı için 7 program durdurma cezası vermişti.

ulusalkanal.com.tr

Zaman Treni'nde bu hafta Amerika'nın Keşfi Medya Ulusal Kanal 24-30 Kasım yayın akışı Medya Adnan Oktar'dan, Önkibar'ın yeni kitabına toplatma davası Medya Ceviz Kabuğu'nda bu hafta! Medya