ÖSO Sözcüsü: İdris beceriksiz

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Sözcüsü Fahd el-Masri, ÖSO Genelkurmay Başkanı Selim İdris’i beceriksizlikle ve zavallılıkla suçladı.

Abone ol

El Hurra televizyonuna demeç veren ÖSO Sözcüsü Fahd el-Masri, Selim İdris’in ÖSO’ya verilen yeterli imkan ve silahı doğru bir şekilde kullanamadığını söyledi. Fahd el-Masri, “Öncelikle belirteyim ki ben ÖSO’nun ve devrimci güçlerin gerçek sözcüsüyüm. Selim İdris başkanlığındaki ÖSO genelkurmayının ÖSO ile ve diğer devrimci güçlerle hiçbir ilgisi yok. Selim İdris’in burada olmasını ve gerçekleri onun yüzüne karşı söylemeyi isterdim; ama şunu söyleyeyim ki ÖSO genelkurmayı yeterli silahlara ve imkanlara sahipti; ancak Suriye rejimine karşı gerekli adımları atamayı beceremedi. Selim İdris, bize geçen bir yıl boyunca ne yaptığını anlatmalıdır. Bu genelkurmay Türkiye sınırındaki kendi karargahını koruyamıyor; Suriye halkını nasıl koruyacak” dedi.

Koalisyon Türkiye'de askeri operasyon odası açtı

Suriye Ulusal Koalisyonu’ndaki siyasi kaynaklar, Suriyeli muhaliflerin Türkiye’de askeri operasyon odası kurduğunu duyurdu. Suriye İslam Cephesi’nin Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki silah depolarıını ele geçirmesi, Amerika ve İngiltere’nin öldürücü olmayan askeri yardımı kesmesi, Suriye Ulusal Koalisyonu’nu harekete geçirdi. Almanya Haber Ajansı’nın Koalisyon’daki kaynaklarına dayanarak yayınladığı habere göre Koalisyon, Cihatçıların Suriye içerisindeki ÖSO karargahlarını ele geçirmesinden sonra Suriye sınırına yakın Türkiye topraklarında bir operasyon odası açtı. Operasyon odasındaki toplantılara askerlerin yanı sıra muhalif siyasiler de katılırken gelişmeler, Koalisyon Başkanı Ahmet Carba tarafından bizzat takip edildiği belirtildi.

Aydınlık

İhvancı Molla 3 milyon kişinin ölümünden sorumluydu Dünya Fransa yeni bir Ruanda yaratıyor: Orta Afrika Cumhuriyeti Dünya Uzaya 2. maymun Dünya Çin'de maden kazası Dünya