Meclis kreşini MEB'e devrediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kreşi Milli Eğitim Bakanlığına devrediliyor. Çocukların bakımında ortaya çıkan sorunlar üzerine Meclis Başkanı İsmail Kahraman talimat verdi. “Meclis’in asli işi çocuklara bakmak değil” diyen Kahraman kreşin Bakanlığa devri için protokol hazırlattı

Abone ol

Meclis’in asli işi çocuklara bakmak değil” dedi. Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi talimatı verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclis’i Başkanı İsmail Kahraman, Meclis çalışanlarının çocuklarına bakılan kreşin Milli Eğitim Bakanlığına Devredilmesi için protokol hazırlattı.

165 çocuk kapasiteli kreşte halen 133 çocuğa hizmet veren Meclis Kreşinde çocukların bakımında sorun ve şikayetlerin artması üzerine Meclis Başkanlığı, sorunun araştırılması talimatını verdi.

Yapılan incelemelerde Meclis personelinin hizmet verdiği kreşte “bakıcı anne” ve “sosyal çalışmacı” sorunu olduğu belirlendi.

Gelen bakıcı ve sosyal çalışmacıların bir süre sonra başka birime geçmek için arayışa girdiği ve nakil talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Bazı bakıcıların da “bunalıma girme” gibi sebeplerle hasta raporu alarak görevden kaçındığı tespit edildi.

Meclis’te hasta raporlarının incelemesini yapan Kurul’un her toplantısında bir veya iki bakıcının uzun süreye dayanan rapor aldıkları da görüldü.

Yaşananlar üzerine Meclis Başkanı Kahraman “TBMM’nin işinin çocuk bakmak olmadığını” belirterek sorunun kökten halledilmesi talimatı verdi, TBMM ile Ankara Valiliği arasında bir protokol düzenlendi.

ulusal.com.tr

Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama Gündem TSK'dan İdlib'e 3'üncü intikal Gündem Irak ordusu Kerkük'e operasyon başlattı Gündem Kamuya 3 bin 251 personel alınacak Gündem