Afganistan’da 6 IŞİD militanı öldürüldü

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde, ülkedeki ABD güçlerine ait insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıda 6 IŞİD militanı öldürüldü.

Abone ol

Nangarhar Emniyet Müdürü Fazel Ahmet Şirzad yaptığı açıklamada, dün gece kentin Kot ilçesinin Lagerco bölgesinde Afgan güvenlik güçlerine saldırmayı planlayan IŞİD militanlarına, Afganistan’daki ABD güçlerine ait İHA ile saldırı düzenlendiğini söyledi.

Hava saldırısında, IŞİD militanlarının Afgan güçlerine ait kontrol noktalarının yakınında seyir halindeki aracının hedef alındığını belirten Şirzad, ölenlerin arasında bölgedeki bir IŞİD komutanının da bulunduğunu bildirdi.

Son dönemlerde, Nangarhar Açin ve Kot ilçelerinde IŞİD'in faaliyetlerinin arttığı ve bu bölgelerde terör örgütüyle mücadele için İHA saldırılarının çok yararlı olduğu ifade ediliyor. AA

Azerbaycan'dan "ateşkes" açıklamasına yalanlama Dünya Azerbaycan'dan "ateşkes" açıklamasına yalanlama Dünya Ermenistan sivillere saldırdı: 1 ölü! Dünya Ermenistan sivillere saldırdı: 1 ölü! Dünya