ABD'nin tercihi CHP

Amerika'nın AKP'ye karşı tercihi Yeni CHP... Eski FBI ajanı Sibel Edmonds, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'nın ABD ile ilişkilerinin bozulmasının altında yatan nedenleri anlattı. Edmonds, "Erdoğan'ın Başbakan olması ABD'nin B planıydı" dedi. İlişkilerin bozulmasından sonra da ABD'nin tercihini CHP'den yana kullandığını belirtti.

Abone ol

Eski FBI ajanı Sibel Edmonds, ABD'nin Türkiye'deki yeni partnerinin CHP olduğunu yazdı.

Edmonds, AKP ile ABD'nin bozulan ilişkilerinin arkasında yatan nedeni anlattı. İşte FBI ajanının analizinden öne çöıkanlar.... Erdoğan'ın tasfiye süreci Suriye meselesiyle başladı. CIA'nın Fethullah Gülen'i kullanarak Başbakanlığa getirdiği Erdoğan ilk sıralarda ABD'nin emirlerini harfiyen uyguluyordu. Ancak bir süre sonra Türk halkı gerçeği fark etti ve gerilimin ABD politikası olduğunu anladı. Türk halkı, ABD planlarına tepki göstermeye başladı. ABD de kendi halkının tepkisi nedeniyle geri çekilince Erdoğan Suriye konusunda yalnız kaldı. ABD Erdoğan'a verdiği sözleri tutmadı.

Erdoğan, kendisine halka kabul ettirmek için İsrail karşıtı söylemleri sıklaştırması, Gezi Parkı eylemlerinin patlak vermesi, füze savunma sistemleri ihalesinde Çin'in tercih edilmesi ve Erdoğan'ın Avrupa Birliği yerine Şangay İşbirliği örgütüne eşil ışık yakması ABD'yi iyice sinirlendirdi.

Kullandığı kuklalardan birini kaybedeceğini anlayan CIA, Erdoğan'a 3 seçenek sundu. Erdoğan ya geri adım atacak, İsrail'le ilişkilerini düzeltecek, Çin'den silah almaktan vazgeçecek, Şangay'dan uzak duracak ve Gülen'den özür dileyecekti. Ya sessizce istifa edip gidecekti. Ya da Kaddafi gibi Saddam gibi yokedilirsin öldürülecekti.

Edmonds'a göre; "Kukla sahibine isyan etti". ABD'nin Erdoğan'ın açığını kapatması için tercihi ise yeni CHP.

ulusalkanal.com.tr

Destici F Tipi’ni savundu Gündem Bin PKK’lı HDP için oy çalışması yapıyor Gündem Danıştay'dan türban kararı Gündem ''AKP ile koalisyon yaparız'' Gündem