Yurt çapında koronavirüs dayanışması

Türkiye Koronavirüs salgını karşısında büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Yurdun dört bir yanından dayanışma ve yardımlaşma haberleri geliyor. Kişiler, kurumlar ve gönüllü örgütleri malzeme ihtiyacı ve yaşlıların gereksinimleri için seferber oldu.

Abone ol

Türkiye Koronavirüs salgını nedeniyle zor bir dönemden geçerken, Türk halkı örnek bir dayanışma gösteriyor. Kamu kurumlarının yanısıra gönüllüler de sağlık malzemesi temini ve yaşlıların ihtiyaçlarının karşılanmasında görev alıyor. Kastamonu'nun Abana ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubunda gönüllü gençler, jandarma ekipleriyle, 65 yaş ve üstündeki vatandaşlara yardım ediyor.

Abana Gençlik Derneği Başkanı Ebubekir Meşe, kaymakamlık koordinesinde yaşlıların ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Konya'nın Derebucak ilçesinde, sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan engelli vatandaşlara görevliler tarafından evlerinde temizlik kitleri dağıtıldı.

Derebucak Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Sosyal Destek Grubu ve bu gruba bağlı kurulan 4 alt çalışma grubu tarafından ilçede yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı engeli olan vatandaşların evlerine gidiliyor. Torbalar içerisinde kolonya, sabun, eldiven, maske, havlu kağıt ve ıslak mendilin bulunduğu temizlik kitleri dağıtılıyor.

Afyonkarahisar'ın sandıklı ilçesinde belediye vatandaşlara "mobil dezenfektan" hizmeti vermeye başladı.

Belediye görevlileri, üzerlerine monte edilen dezenfektan kiti ile vatandaşların yoğun kullandığı alanları gezerek hem temizlik ve hijyen için farkındalık oluşturuyor hem de vatandaşlar ellerini dezenfekte ediyor. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, dezenfektan çalışmasını farklı bir boyuta taşıdıklarını söyledi.

Salgın nedeniyle artan maske talebine yanıt verebilmek için Van Olgunlaşma Enstitüsü'ndeki gönüllüler, hastane, resmi kurum ve dezavantajlı vatandaşlara maske yetiştirmek için çaba sarf ediyor.

Gönüllüler, Adana'dan sipariş edilen antibakteriyel kumaştan tek kullanımlık maske üretiyor. Dezenfekte işleminin ardından paketlenen maskeler, başta hastane ve resmi kurumlar olmak üzere kentteki dezavantajlı vatandaşlara ulaştırılıyor.

Hatay'da ise Yayladağı Belediyesi, hayatları pahasına salgınla mücadele eden 81 ildeki sağlık çalışanlarına meşhur Yayladağı lokumu gönderdi.

Belediye Başkanı Mustafa Sayın, başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere 81 ildeki tüm sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Sayın, yurt çapındaki binlerce sağlık neferine şükran duygularını sembolik de olsa bu şekilde göstermek istediklerini söyledi.

ULUSAL.COM.TR

Yurt dışından getirilen öğrencilerden mesaj Gündem HDP Diyarbakır İl binası önünde evlat nöbeti sürüyor Gündem O polis görevden uzaklaştırıldı Gündem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez elektrik ve doğal gaz kesintileri kararını açıkladı Gündem