Murat Eren'den F tipi kumpasçılar hakkında suç duyurusu

Özel Kuvvetler Komutanlığı helikopter pilotuyken Atabeyler Kumpasıyla hedef alınan Yüzbaşı Murat Eren, kumpasçılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin 31 aydır "hak ihlali" başvurusunu işleme koymadığı Yüzbaşı Eren, eski polis şefi Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında olduğu 17 kişiden şikayetçi oldu.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik ilk kumpas davası olarak bilinen Atabeyler operasyonunun mağduru Yüzbaşı Murat Eren kumpasçılardan şikayetçi oldu.

Kumpas mağdurları arasında cezaevinde kalan tek kişi olan Yüzbaşı Murat Eren F tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında olduğu 17 kumpasçı hakkında suç duyurusu yaptı.

Suç duyurusunda 2006 yılında Murat Eren'in tanık olduğu bir tartışmada Atatürk'e hakaret edilmesine tepki gösterince hedef alındığı anlatıldı. Söz konusu tartışma sırasında Murat Eren'in Fethullah Gülen ve F tipi örgüte karşı yorumlar yaptığı aktarıldı.

Murat Eren'in bu tartışmanın ardından peşi sıra tertiplere uğrayarak gözaltına alındığında, F tipi bir polis müdürünün kendisine bu konuyu hatırlattığına dikkat çekildi.

Avukat Hüseyin Ersöz de Murat Eren'in hedef alındığı kumpasın "Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kafes, Amirallere Suikast" davaları gibi isimsiz bir ihbar mektubuyla başlatıldığını vurguladı.

Kartal Açık Cezaevi'nde tutuklu olan emekli Yüzbaşı Murat Eren 31 aydır Anaysa Mahkemesi'nin başvurusunu değerlendirmesini bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

Ankara saldırısına suç duyurusu Gündem Ak Saray'da hareketlilik Gündem Soner Polat'tan önemli açıklamalar Gündem "Büyük ihtimalle 29 Kasım Pazar günü olacak" Gündem