Türkiye'de Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 236 bin 370 oldu

Türkiye'nin koronavirüs tablosu açıklandı. Bin 309 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. 801 kişi iyileşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbir alalım. Yenilen virüs olacak.'' ifadesini kullandı.

Abone ol

Son 24 saatte yapılan test sayısı 100 bine yaklaştı. 93 bin 7 yeni test yapıldı. Bin 309 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. 801 kişi hastalığı yendi.

Türkiye'de son 24 saate 22 kişi de hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 257 bin 32, can kaybı 6 bin 102 oldu.

En çok koronavirüs vakasının arttığı şehirler, İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır ve Şanlıurfa olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı palaşım ile vatandaşı bir kez daha uyardı. ''Tanı konan hasta sayısı, uzun süredir, iyileşenlerden fazla. Kurallara uyulmaması; hastalığa yakalanma, hastalığı bulaştırma, birinin ağır hastalığına yol açma, sağlık hizmetlerinde yoğunluğa neden olma sebebi. Tedbir alalım. Yenilen virüs olacak.'' ifadelerini kullandı.

Batman'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında 7 ev karantina altına alındı.

Edirne'de de denetimler yoğunlaştırıldı. 25 kişilik bir ekip karantinada evinde olması gereken vatandaşları kontrol etti. Kurallara uymayan vatandaşlara, 3 bin 150 lira ceza ve adli işlem uygulanıyor.

Koronavirüsü 22 günde ilaç tedavisi ve karantinada kalarak yenmeyi başaran Abdülhakim Bayram, 'Gencim bana bir şey olmaz demeyin' dedi, vatandaşları uyardı.

Bayram, evde özellikle hijyen kurallarının dışında mesafelerini de korumaya çalıştıklarını söyledi.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Ağır hasta sayısında yükseliş devam ediyor Sağlık Sağlık Bakan Koca: Her yakınlık mutlu sonla bitmiyor Sağlık Veliler ve öğrenciler endişeli Sağlık Türkiye'de Kovid-19'u yenenlerin sayısı 234 bin 797'ye ulaştı Sağlık