Almanya'da Yeşiller Partisi'nde uyuşturucu skandalı

Almanya'da sözde Ermeni soykırımı önergesini verenler arasında yer alan Yeşiller Partisi Milletvekili, İçişleri Sözcüsü Volker Beck, Berlin'de uyuşturucu ile yakalandı. Beck, bütün görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta Alman Meclisi'nin gündemine asılsız 'Ermeni Soykırımı' iddialarını taşıyanlar arasında yer alanlardan Yeşiller Partisi'nin İçişleri Sözcüsü, Alman-İsrail Parlamenterler Grubu Başkanı Volker Beck, Salı akşamı Berlin'de yapılan rutin polis kontrolunda uyuşturucu ile yakalandı.

Berlin Cumhuriyet Savcılığı yaptığı açıklamada, yakalanan yasaklı maddedinin özelliklerinin incelendiğini duyurudu. 1994 yılından bu yana Alman Meclisi'nde milletvekili olarak görev yapan Beck, Der Spiegel'in haberine göre ölümcül sonuçları olan "Crystal Meth" ile yakalandı.

Almanya'ya büyük oranda Çek Cumhuriyet'inden gelen söz konusu uyuştucu, her yıl yüzlerce gencin ölümüne neden oluyor.

Sosyal medyadan yazılı bir açıklama yayınlayan Köln milletvekili Volker Beck, "Yeşiller Partisi İçişleri Sözcüsü ve Din Sözcüsü olarak ve Alman-İsrail Parlamenterler Grubu Başkanı olarak görevlerimden istifa ediyorum. Her zaman liberal uyuşturucu politikalarını savunmuşumdur" ifadesini kullandı.

20 yılı aşkın süredir Meclis'te temsil edilen Beck, Claudia Roth ve Cem Özdemir ile birlikte Yeşiller Partisi adına Alman televizyonlarında en çok başvurulan siyasetçiler arasında yer alıyordu.

Almanya'da 2014 yılında SPD'nin İçişleri Sözcüsü olarak görev yapan Michael Hartmann da uyuşturucu ile yakalanması üzerine görevlerinden istifa etmişti.

Alman basınında geniş yankı uyandıran "Beck Skandalı" nedeniyle, 13 Mart 2016'da bazı eyaletlerde yapılacak Yerel Seçimler'de Yeşiller Partisi'nin oykaybı yaşayacağı öngörülüyor.

Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir de insanların kendi balkonunda haşhaş ekmesinin yasal olması gerektiği görüşünü savunması nedeniyle tepkilere neden olmuştu.

Volker Beck, Almanya'da yasal olmayan eşçinsel evliliği de savunuyor.

Erdem Güneş / Berlin

ulusalkanal.com.tr

Washington, Rusya'ya yönelik yaptırımları 1 yıl uzattı Dünya Suriye'nin tamamında elektrik kesildi Dünya ABD, AYM'ye arka çıktı Dünya Asansörde korku dolu anlar Dünya