Kars’ta gerginlik

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 6 Aralık ta çıkan olaylarda hayatını kaybeden Mehmet ve Reşit İşbilir kardeşler için Kars’ta BDP İl Örgütü ve Üniversitesi Kafkas Yurtsever Öğrenci Derneği, basın açıklamasında bulundu.

Abone ol

BDP İl Binasında bir araya gelen BDP’liler ve öğrenciler sloganlar atarak Faikbey Caddesi üzerinde bulunan ve basın açıklamasının yapılacağı At Heykeli önünde toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın bizzat nezaret ettiği basın açıklaması BDP İl Başkanı Turgut Taşkıran tarafından okundu.

Okunan basın açıklamasının ardından grup, tekrar BDP İl binasına geri dönmek için hareket etti. Grup Kazım Paşa Caddesi üzerine geldikten sonra BDP il binasına doğru gitmeyip cadde boyunca sloganlar atarak yürümek istedi.

Yürüyüşe devam etmek isteyen gruba polis izin vermeyince gurup yürümekte ısrar etti. Israr eden guruba polis izin vermeyince arbede başladı. Daha sonra ise gurup polise karlar arasında ne varsa atmaya başladı. Poliste gruba gaz ile müdahale etmeye başladı. Daha sonra ise gurup ile polis arasında kavga gittikçe büyüdü. Bu arada polis ile BDP Kars İl Başkanı ve yöneticiler arasında kavga daha da büyüdü. Bu arda polis BDP yöneticilerini tek tek göz altına almaya başladı. Bu arada BDP’liler göz altına alınmakta direndikçe kavgada büyüdü. Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın bizzat nezaret ettiği olaylarda Emniyet Müdürü Ahmet Aydemir de kafasından yaralandı. Müdür Yardımcısı Aydemir, beresi ile yoğun bir şekilde kanayan kafasına tampon yaparak görevine devam etti. Bu arada arbede çıkaran grubun bazıları BDP il binasına dönerken bazı kişilerde şehrin çeşitli yerlerine dağıldı. Dağılan grup bu arada polis ve sivil araçlara da zarar verdi. BDP’li bir gurup daha sonra il binasından çıkarak bina önünde halay çekmeye başladı. Daha sonra polis gruba tazyikli su ve gazla müdahale ederek dağıttı.

Bu arada şu ana kadar olaylara karışan ve aralarının BDP'li yöneticilerinde bulunduğu 7 kişinin göz altına alındığı öğrenildi. Kentte göz altılar devam ederken çok sayında yaralı ve göz altı olduğu öğrenildi. Kentte gerginlik devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Antalya'da korkutan deprem! Gündem “Ahde Vefası Olmayan Toplumların Geleceği de Olmaz!” Gündem "Hakkari'de devlet yoktur, hükümet kayıptır" Gündem Torba yasa protesto edildi Gündem