Birlik hükümeti için anlaşmaya varıldı

Hamas ve El-Fetih, dört yıldır süren anlaşmazlığı sona erdirdi, Kahire’de birlik hükümeti için anlaşma imzalandı. Taraflar, beş hafta içinde birlik hükümetinin kurulması için müzakereleri başlatma kararı aldı.

Abone ol

Ayrılık döneminin bittiğini belirten Filistin Başbakanı İsmail Haniye, El Fetih ile Hamas'ın tek yönetim için anlaştığını duyurdu. Haniye, durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açıklamaya ilk tepki ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'den geldi. Psaki, anlaşmanın zamanlamasından rahatsızlık duyduğunu belirtti, ''Açıklamadan gerçekten hayal kırıklığı duyuyoruz” dedi. Psaki "İsrail’in, kendi var olma hakkına inanmayan bir hükümet ile müzakere etmesinin zor olduğunu'' savundu.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'ndan da anlaşmaya yönelik açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı anlaşmayı memnuniyetle karşıladı.

Açıklamada, "Türkiye, ulusal birliğini ve egemenliğini sağlamış, hür ve bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulması yolunda her türlü dayanışmayı göstereektir" ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

Kanada'da deprem Dünya Obama 1915 olayları ile ilgili konuştu Dünya IŞİD'e büyük operasyon Dünya O da rüşvet suçlamasıyla hakim karşısında Dünya