Fatma Betül Sayan Kaya: Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya devam edeceğiz

"Çanakkale kahramanlarımızın şahlanışını kendimize şiar edinerek, Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde ülkemizi yüceltmeye, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya devam edeceğiz"

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Çanakkale kahramanlarımızın şahlanışını kendimize şiar edinerek, Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde ülkemizi yüceltmeye, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin, iman gücüyle vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseri olduğunu ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nin, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletin yeniden şahlanışının sembolü olduğunu vurgulayan Kaya, Türk milletinin, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale'nin geçilmeyeceğini bu zaferle tüm dünyaya güçlü şekilde ilan ettiğini belirtti.

Şehitlerin dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, "Çanakkale Geçilmez" sözünü ve "Türkiye Geçilmez" inancını tarihe yazdırdıklarını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Anadolu topraklarını bize yurt kılan aziz şehitlerimizin büyük fedakarlığıdır. Bugün de Çanakkale destanını yazan kahramanlarımız gibi, Doğu ve Güneydoğu'da, El Bab'da, 15 Temmuz'da destan yazan, vatanı için canını feda eden şehitlerimiz var.

Çanakkale kahramanlarımızın şahlanışını kendimize şiar edinerek, Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde ülkemizi yüceltmeye, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya devam edeceğiz."

Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutlayan Kaya, "102 yıl önce Çanakkale'de istiklal ve istikbal mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun." ifadelerine yer verdi.

Ulusal Kanal, yeni OHAL kararnamesinin ayrıntılarına ulaştı Gündem Ömer Özerturgut, Köln'deki mezarı başında anıldı Gündem Pekin: Amaç bölge hava savunmasını sağlamak Gündem Hüseyin Gülerce, Melih Gökçek'e destek çıktı Gündem