''Durmak yok, yola devam''

Adana’da silah ve mühümmiat taşıdığı öne sürülen 7 MİT TIR'ı ortaya çıktı. 4 TIR arama yapıldıktan sonra bırakıldı. İhbarda adı geçen diğer 3 TIR aranmadan yollarına devam etti.

Abone ol

Adana'da TIR'ların fotoğrafları ortaya çıktı

Hatay'daki MİTTIR'ın ardından şimdi de Adana'da silah ve mühimmat taşıdığı öne sürüken MİT'e ait TIR'lar ortaya çıktı.

Savcılık talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri, Tarsus- Adana-Gaziantep otoyolunda 3 TIR’ı durdurdu. Sirkeli gişelerinde durdurulan TIR'larda arama yapıldı.

Arama sırasında Jammerler ile sinyaller kesildi, patlama ihtimaline karşı önlem alındı. Aramada eğitimli köpekler de kullanıldı. Operasyona 500 Jandarma katıldı.

Basının görüntü almasına izin verilmedi. Görüntü almak isteyen gazetecilerle jandarmalar arasında tartışma yaşandı. Bir sivil yetkili, “Devlet sırrı bunları çekemezsiniz” dedi.

3 TIR’a el konulmasından 2 saat sonra bu kez Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyolu’nu havaalanına bağlayan Öğretmenler Bulvarı’nda bir TIR daha durduruldu. TIR, 1 saat sonra otoyola girdi. Öğlen durdurulan 3 TIR da 4 saat sonra yeniden Ceyhan-Hatay-Gaziantep yönüne hareket etti.

Silah ve mühimmat taşıdığı ihbar üzerine aranan bu 4 TIR’dan başka, 3 TIR’ın daha olduğu ancak bunlarda arama yapılmadığı belirtildi.

Adana Valiliği'nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “3 TIR’da savcılığın talimatı ile kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır." denildi.

ulusalkanal.com.tr

Yıldırım'ın avukatlarından itiraz Gündem Ali Koç sessizliğini bozdu Gündem Maliye'de sınav skandalı! Gündem Artık bu sloganı rahatça söyleyecekler Gündem