CHP'den Aylin Nazlıaka kararı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihraç edilen Aylin Nazlıaka ile ilgili yeni bir karar alındı. Nazlıaka'nın af talebi, reddedildi. Nazlıaka, bugün "Tek isteğim Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında ülkem için çalışmaktır" ifadelerini kullandı. CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı partiden kesin olarak ihraç etmişti. Kurul Atatürk posterinin indirilmesi olayının tanığı Nazlıaka için kararı oy çokluğuyla almıştı.

Abone ol

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın 2016'da ihraç edildiği CHP'ye dönmesi için Parti Meclisinde (PM) yapılan oylamadan ret kararı çıktı.

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde basına kapalı toplandı.

PM'de, arasında daha önce partiden ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın da bulunduğu 5 kişinin "bağışlama" talepleri ele alındı ve oylandı.

Edinilen bilgiye göre, gizli yapılan oylamada 17 kabul oyuna karşı 38 ret oyuyla Nazlıaka'nın "bağışlama" talebi reddedildi. Katılan üyelerden birinin ise çekimser kaldığı belirtildi.

Nazlıaka bugün şu paylaşımı yapmıştı:

"Dün akşam bir TV programında partiye döndüğüm takdirde ABB Başkanlığına aday adayı olacağım belirtilmiştir. Bu bilgi kesinlikle doğru değildir. Benim hiçbir makam, mevki beklentim yoktur. Tek isteğim Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında ülkem için çalışmaktır."

NE OLMUŞTU

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı partiden kesin olarak ihraç etmişti.

Kurul Atatürk posterinin indirilmesi olayının tanığı Nazlıaka için kararı oy çokluğuyla almıştı.

ulusal.com.tr

Volkan Bayar'ın suç kaydı varmış Gündem Karlov suikastı saldırganının 'örgüt abisi' tutuklandı Gündem Hakkari Çukurca'da PKK saldırısı: Tolga Pehlivan ve Anıl Yalap şehit oldu Gündem İstanbul'un yeni havalimanı için Uber yalanlaması Gündem