Faciada vahim iddia!

201 işçinin can verdiği maden faciasının üzerinden bir gün bile geçmeden ihmal iddiaları art arda geldi. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin ilk raporu, yangının elektrik panosu kaynaklı olmadığı iddiasını gündeme getirdi. İşçilerin anlatımları da durumun vehametini gözler önüne serdi.

Abone ol

Resmi açıklamaya göre, facia 201 can aldı, ihmal iddiaları ise tüyleri ürpertti.

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, twitter hesabından çok önemli bir açıklama yayınladı. Açıklamada, bölgeye giden şube ekibinin yaptığı incelemelerde yangının kömür kaynaklı olduğu, elektrik tesisatıyla ilgili olmadığı öne sürüldü.

Şubeden yapılan açıklamada, kömür kaynaklı yangının madene taze hava basan kanal üzerinde olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, facianın tespiti ve hava yönünün değiştirilmesinde geç kalındığı ifade edildi. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, zehirlenmelerin oluştuğu ve felaket noktasına geldiği tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı. Açıklamada, "Otomasyon sisteminin eski ve yetersiz olduğu" anlatıldı. Patlayıcı ve zehirleyici gazlara karşı gerekli manevraların otomatik yapılmaması nedeniyle geç kalındığı da belirtildi.

Faciadan sağ kurtulan işçilerin anlatımları ise durumun vehametini gözler önüne serdi. İddiaya göre, yetkililer işçileri tahliye kanalları yerine diğer yollara yönlendirdi.

Bir diğer iddia ise madene inen işçilerin gerektiği gibi eğitilmediği şeklinde.

ulusalkanal.com.tr

İyi haberdi maalesef kötü bitti! Ekonomi Taner Yıldız'dan yeni açıklama Ekonomi Liverpool acıyı paylaştı Ekonomi Gece 1.30 da nöbete durdular Ekonomi