Millet ayakta, AKP firarda!

Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yılında AKP'nin engellemeleri halkı yıldıramadı. Alanları dolduran halk, Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyince, polis barikatıyla karşılaştı. Kitle, polisi aşarak İstiklal'de bayrağı göndere çıkardı. Dolmabahçe'de ise, onbinler hep bir ağızdan Andımız'ı haykırdı.

Abone ol

CumhuriyetBayramı İstanbul'da AKP hükümetinin tüm engellemelerine karşı coşkuyla kutlandı. İşçi Partisi, TGB, ADD ve çok sayıda kitle örgütünün katıldığı 29 Ekim İstiklal Buluşması nedeniyle 26 otobüs çevik kuvvet ekibi Taksim'de görevlendirildi. Trafik polislerinin de çevik kuvvete yardımcı olması dikkat çekti. Polis, İstiklal Caddesi'ne çıkan her sokağı sabah saatlerinden itibaren kapattı.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) bir grup da buluşmada yerini aldı. Gencinden yaşlısına on binler Atatürk resimli Türk bayraklarıyla Cumhuriyeti kutlamak için bir araya geldi. Haziran Direnişi'nin ardından oluşan halk meclisleri ve forumları da kutlamalarda yer aldı. 'Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak', 'Hükümet istifa' 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları atan kitle alanları gelincik tarlasına çevirdi ve Türk bayrağını göndere çıkardı.

Tünel Meydanı'nda saat 13.00'te toplanan kitle, TGB'nin günler öncesinden hazırladığı 5 metre uzunluğundaki Atatürk pankartı ve AKP'nin Demokratikleşme Paketi'ne karşı 'Halkın Paketi' olarak isimlendirilen maketin arkasından marşlar ve sloganlar eşliğinde Şişhane Meydanı'na yürüdü. Meydanda TLB'li gençler 'Andımız' ve Silivri tutsaklarının yer aldığı dev pankartları binadan sallandırdı. Pankartta 'Silivri Tutsaklarına Selam Olsun!' mesajı yer aldı. Meydanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 'Andımız' okundu.

Kısa bir süre sonra büyük bir kalabalığa ulaşan kitle polisin İstiklal Caddesi'nde kutlamayı yasaklaması üzerine 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganıyla tekrar Tünel Meydanı'na yöneldi.

Yurttaş: Burası Türk toprağı değil mi?

Tünel'de toplanıp Taksim Meydanı'na yürümek isteyen kitlenin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attığı sırada polisin biber gazıyla kitleye müdahale etmesi büyük tepki topladı.Yurttaşlar 'Burası Türk toprağı değil mi?' şeklinde isyan etti.

TGB'li gençler grubun en önünde el ele tutuşarak, oluşabilecek provokasyonları önlemek için polislerle yurttaşlar arasında zincir oluşturdu. Polis biber gazı sıkarak kalkanlarla kitleyi sürmeye başlayınca, yurttaşların tepkisi iyice arttı. Yaşlı bir adam, polislere “Evladım yapmayın!” diye seslenirken, bir kadın “Burası benim ülkem burası, benim vatanım. Cumhuriyetimi kutlamak istiyorum, İmamın orduları!” diye haykırdı.

Atatürk Gözaltında

Tünel'deki müdahale sırasında polis TGB'lilerin dev Atatürk pankartına el koydu, pankartın tekrar İstiklal Caddesi'ne girmesine müsaade etmedi. Pankartı koruyan TGBlilere biber gazı kullanarak, Atatürk'ü gözaltına aldı.

Polis Barikatı Aşıldı, Dolmabahçe'ye akın oldu

Tünel'deki arbedenin ardından barikatları aşan kitle Dolmabahçe'ye yürüyüşe geçti.Dolmabahçe Sarayı'na yürüyüş iki koldan gerçekleşti. Bir grup, polis engelini aşarak 'Atatürk' ve 'Halkın paketiyle' birlikte İstiklal Caddesi'ne girerek Odakule'ye kadar yürüdü. Amacına ulaşan halk, Karaköy'den Dolmabahçe'ye yürüdü. Diğer grup ise Saraçhane'den hareket ederek Bankalar Caddesi'ni geçip Karaköy'den Dolmabahçe'ye ulaşmayı başardı. Onbinlerce yurttaş sarayın önünde Andımız'ı okudu.

Vardiyayı Devralanlar da Şişhane'deydi

Balyoz davasından haklarında ağır hapis cezaları verilen komutanların eşlerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu'nun yöneticileri de İstiklal Caddesi'ndeki kutlamaya katıldı. Yargıtay'ın kararıyla beraat eden Albay Bora Serdar, eşi Melek Serdar'la beraber Şişhane Meydanı'ndaki yerini aldı.

İstiklal'in Kahramanı TaLeBe Oldu!

29 Ekim Cumhuriyet bayramı coşkusuna bu yıl yeni kurulan ve ilk defa kitlesel eyleme katılan Türkiye Liseliler Birliği (TLB) damga vurdu. Gençler yaratıcı eylemleri ile halkın dikkatini çekti. Çocuk gelinleri unutmayan TLB'li 5 lise öğrencisi başlarındaki duvaklarla eyleme katıldı. TLB'nin tebeşirlerle yazılı “Andımız Andolsun Yıkılacaksınız!” pankartı dikkat çekti. Liselilerin coşkusu göz doldurdu.

ulusalkanal.com.tr

Böyle coşku görülmedi Gündem Femen ve rahibe Meclis’e gelince Gündem 50 TGB'li gözaltında Gündem ABD'den kritik ziyaret Gündem