Mark Toner, Irak'a ilişkin bir soru karşısında zor durumda kaldı

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Irak'a ilişkin bir soru karşısında zor durumda kaldı. Irak'ta yabancı askerlerin bulunmasına dair sorulan bir soruda Toner'a ilk önce Amerika'nın Irak'a girdiği hatırlatıldı. Toner, şartların farklı olduğunu savundu.

Abone ol

Türkiye'nin Musul operasyonuna katılmasını istemeyen Amerika'ya zor bir soru soruldu.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'a "Ne zamandan beri Amerika, yabancı askerlerin Irak içerisinde bulunması için Irak hükümetinin rızası olması gerektiğini düşünüyor? Daha önce siz girip önceki lideri devirdiniz" sorusu yöneltildi.

Toner, Amerika'nın Irak'ı işgal ettiği dönemle günümüzü kıyasladı. Sözcü "Şu anda şartlar farklı. Bugün Irak’ta seçilmiş bir hükümet var" sözlerini kullandı.

Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook ise Musul Operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada operasyona Bağdat'ın önderlik ettiğini ve kimin Irak'ta bulunacağına Bağdat yönetiminin yetkisinde olduğunu öne sürdü. Cook, Başika kampı konusunda ise Türkiye ile Irak'a diyalog çağrısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Fransa'daki Musul toplantısına Türkiye de davet edildi Dünya MİT'teki 'mahrem imam'lar tutuklandı Dünya Bağdadi kaçtı, eşi yakalandı Dünya Rusya'dan 'Musul' açıklaması Dünya