Türk Işını Kovid-19’u yendi

Tüm dünyada Kovid-19 salgınına karşı aşı ve ilaç arayışları sürerken Türk hekimleri tedavide büyük bir başarıya imza attı. Türk bilim insanlarınca geliştirilen Türk Işını tedavisi ilk kez bir Kovid-19 hastasına uygulandı. Diyarbakır’daki ilk tedavi başarıyla sonuçlandı. Yöntem sonrasında hastanın korona testi negatif çıktı.

Abone ol

Türk bilim insanlarınca geliştirilen ve Türk ışını adı verilen "sensitif derin ultraviyole ve lazer tedavisi" ilk kez Diyarbakır’da uygulandı.

Diyarbakır Eğitim-Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunan 46 yaşındaki bir kovid-19 hastasına uygulanan Türk ışını tedavisi başarıyla sonuçlandı.

Gelişme üzerine Diyarbakır il Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Türk ışını tedavisini geliştiren Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Selçuk, tedaviye ilişkin ayrıntıları açıkladı.

Dünyada ilk kez denenen Türk Işını tedavisi, başka Kovid19 olmak üzere birçok viral hastalığa karşı yeni bir umut olarak görülüyor.

ulusal.com.tr

6 ilde dev operasyon: 76 gözaltı Gündem İlk endüstriyel enzim fabrikası açıldı Gündem Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu Gündem Bahçeli: Cumhur İttifakı’nın gereği neyse o yapılacaktır Gündem