Türk ve Çinli kadın sanatçılar İstanbul'da bir araya geldi

Türk ve Çinli kadın sanatçılar İstanbul'da bir araya geldi. Geleneksel sanatlarının en güzel örneklerini paylaşıldı. Çinli konuklar İstanbullular'ın etkinliğe gösterdiği ilgiden oldukça memnundu. Çin'den yetkililerin de katıldığı etkinliğin açılışında iki ülke arasındaki ilişkinin derinleşmesi gerektiği vurgulandı.

Abone ol

Türk ve Çinli kadınlar bir araya geldi. Türk ve Çin kültürel miraslarının yeniden doğuşu için kolları sıvadılar.

"Kuşak ve Yol Güzergahındaki Maddi Olmayan Mirasların Yeniden Doğuşu" etkinliği; Maltepe Belediyesi, Çin'in Sichuan (Siçuan) Eyaleti Yönetimi ve Maltepe Park tarafından düzenlendi.

Etkinlik açılışına Sichuan Eyaleti Basın Ofisi Başkanı Zhou Qing (Zu Çing), Maltepe Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Koçhan, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Celal Akgül katıldı.

Etkinlik kapsamında, Türk ve Çinli kadın sanatçılar kağıt katlama, cilalı tahta sanatı, kazaziye, bambu örgü, sepet örme, kaatı, ahşap rölyef ve ebru sanatından örnekler sergilediyer. Ziyaretçilerin karşısında sanatlarını icra ettiler.

Etkinlikteki isimlerden biri de Çin'in tek ebru sanatçısı Filiz Li idi.

ulusal.com.tr

Vizyonda bu hafta Kültür Sanat Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Haluk Bilginer ile bir araya geldi Kültür Sanat Yılın en çok izlenen ilk üç filmi 'Koğuştaki Mucize', 'Organize İşler Sazan Sarmalı' ve 'Recep İvedik 6' oldu Kültür Sanat İstanbul'da bu haftanın sanat etkinlikleri Kültür Sanat