Prof. Dr. Fisunoğlu Dünya Bankası'nın raporunu değerlendirdi: "Koronavirüs dünya ekonomisini 20 yıl geriye götürebilir"

Koronavirüsün salgınının etkisi uzun vadeli ekonomik sorunlar yaratacak. Ülkeler eğitimde aksamaları önlemek için uzaktan eğitime geçiyor. Ancak Dünya Bankası'nın yayınladığı rapor korkutucu. Eğitimdeki aksamalar nedeniyle iş hayatında, kişi başına düşen gelir yüzde 18 gerileyebilir. Uzmanlar, öğrencilerin bir takım becerilerinin gelişemeyeceği görüşünde.

Abone ol

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Koronavirüsekonomiyi kasıp kavurmaya devam ediyor. Ülkeler, kamucu girişimlerle ekonomilerini ayakta tutmaya çalışıyor.

Koronavirüsle birlikte dünyada eğitimler, uzaktan verilmeye başladı. Ancak uzun vadede bunun da bir ekonomik faturası olacak.

4 aylık eğitim eksikliği iş hayatında, kişi başına düşen geliri yüzde 12 - 18 arasında geriletebilir. Bu tespit Dünya Bankası raporunda yer aldı. 192 ülkedeki öğrencilerin, yüzde 90'nın bu durumdan olumsuz etkileneceği kaydedildi. 6 aylık eğitim kaybının dünyaya faturası ise, 11 trilyon dolar.

Dünya Bankası'nın raporunu, Prof. Dr. Hüseyin Mahir Fisunoğlu Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Bu durumun, esas olarak yoksul kesimi etkileyeceğini belirtti.

Fisunoğlu, koronavirüsün toplam olarak dünya ekonomisini, 20 yıl geriye götürebileceğini belirtti. Çin'in ise kamuculukla bu süreci en iyi göğüsleyen ülke olduğunu ifade etti.

Uzmanlara göre Türkiye için çözüm milli politikalar.

ulusal.com.tr

Sağlık Harcamaları İstatistikleri açıklandı: O rakamlar dikkat çekti Ekonomi İşçi temsilcisi işten çıkarıldı Ekonomi Uzmanlar faizlerin 4-5 puan artmasını öngörüyor Ekonomi Türk süt ürünleri Çin'de raflarda yerini aldı Ekonomi