AKP'de genel başkan vekilliği kararı

AKP’de olağanüstü kongre sonrası Genel Başkanlığı bırakacak Başbakan Binali Yıldırım’a parti içinde yeni bir görev verilecek. Genel başkanlığa veda ettikten sonra Meclis'te Grup Başkanı seçilecek Yıldırım'ın, MYK'da görev alabilmesi için önce tüzük değişikliği yapılacak.

Abone ol

AKP'de kurultay için geri sayım sürüyor, Başbakana parti içinde yeni makam aranıyor.

Olağanüstü kongre ile AKP Genel Başkanlığına veda edecek Başbakan Binali Yıldırım'ın parti içindeki görevinin ne olacağı tartışılıyor.

Kongreden sonra Meclis'te AKP Grup Başkanı seçilecek Yıldırım'ın genel başkan yardımcısı olarak Merkez Yürütme Kurulu'nda yer alabilmesi üzerinde duruluyor. Ancak, parti tüzüğünün 149'uncu maddesindeki, "MYK üyeliği ile hükümet üyeliği aynı kişide birleşemez. Bakanlar Kurulu üyeliğine atanan MYK üyesinin, MYK üyeliğinden istifası zorunludur" ifadesi Yıldırım'ın MYK'da görev almasını engelliyor. Bu engelli kaldırmak için de tüzüğün 149'uncu maddesine "Grup Başkanı hariç" ifadesi eklenmesi gündemde.

Bu formül üzerinden tüzük değişikliği yapılması durumunda Başbakan Yıldırım, siyasi ve hukuki işlerden sorumlu genel başkan yardımcı olarak MYK üyesi olabilecek.

Yıldırım için genel başkanın altında, genel başkan yardımcılarının üstünde "Genel başkanvekili" gibi bir birim kurulacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın olmadığı zamanlarda parti organı toplantılarına Yıldırım'ın 2'inci adam olarak başkanlık etmesi hedefleniyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, tüzük değişikliği ile genel başkan vekilliği ihdas edileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Sinat-Haftanin'e hava harekatı: 6 terörist öldürüldü Gündem Doğu Perinçek'ten Donald Trump'a mesaj Gündem Ünlü müzisyen Chris Cornell hayatını kaybetti Gündem HDP binasını PKK'ya eleman kazandırmak için kullanmışlar Gündem