'Osmanım' mahkemede itiraf etti: Beni kullandılar

Türkiye tarihinin en büyük kumpas davasının duruşmasında karar çıkmadı ama çarpıcı itiraflar duruşma salonunda yankılandı. Kumpas davalarının gizli tanığı Osman Yıldırım'ın itiraflarını, onu bu aşamaya getiren süreci ve atılması gereken adımları Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Zeynep Küçük Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Abone ol

Türkiye'nin en büyük kumpası Ergenekon'un karar duruşmasında karar çıkmadı. Dava 16 Mayıs 2019'a ertelendi. Ancak duruşmaya Osman Yldırım'ın ifadeleri damga vurdu.

Osman Yıldırım kumpas davalarında Türkiye'nin ilk gizli tanığıydı. Onun adı "Gizli tanık 9" olarak kayıtlara geçti.

Peki, Osman Yıldırım'ın yargılama sırasında yaptığı çarpıcı itiraflar neydi? Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Zeynep Küçük, ayrıntıları Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Osman Yıldırım cemaatle hangi anlaşmaları yaptı?

Bu anlaşmanın yapıldığı sırada Osman Yıldırım ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Cezadan iki gün sonra şu anki firari FETÖ savcısı Zekeriya Öz ve şu an tutuklu bulunan Mehmet Ali Pekgüzel, Yıldırım'ın yanına gitti ve 2 gün kaldı.

Ve sonraki aşamada danıştay saldırısının Ergenekon davası ile bağlanmasını sağladı. Karşılık olarak ise Osman Yıldırım'ın tahliyesi'nin önü açıldı.

4. Ağır Ceza mahkemesindeki itiraftanın ardından süreç nasıl ilerleyecek? Zeynep Küçük dikkate alınması gereken en kritik ismin altını çizdi.

Osman Yıldırım'ın ifadelerinin ihbar niteliğinde olduğunu söyleyen Küçük, savcıları hemen harekete geçmeye çağırdı.

ulusal.com.tr

Türkiye'nin AİHM zaferi İsviçre'de içtihat oluşturdu Gündem Uzmanlardan 'Suriye' uyarısı Gündem Düzce'de 122 sanığın yargılandığı FETÖ davasında karar Gündem Antalya açıklarında deprem (28 Aralık 2018 Son Depremler) Gündem