TÜBİTAK eski başkanı Yücel Altunbaşak gözaltına alındı

Cuma günü istifa eden TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve 2 kişi gözaltına alındı. Kriptolu telefonları dinleme soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenilen Altunbaşak görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Abone ol

Cuma günü istifa eden TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan Altunbaşak, görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Altunbaşak'ın, Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da gözaltına alındığı kriptolu telefonları dinleme soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Yücel Altunbaşak'la birlikte Osman K. ve Eren Y. adlı 2 kişi daha gözaltına alındı. Osman K.'nin Altunbaşak' ın eski özel kalem müdürü olduğu belirtildi. Eren Y.'nin ise TÜBİTAK bünyesindeki Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Müdürü olduğu ifade edildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve İsmi öğrenilemeyen bir kişinin ise yurt dışına kaçtığı bildirildi.

Zanlılar sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilerek ifadeleri alınmaya başlandı.

Altunbaşak Cuma günü 4 yıldır yürüttüğü TÜBİTAK başkanlığı görevinden istifa etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Almanya'dan "Ermeni soykırımı" iddialarına ilişkin açıklama Gündem Meclis Başkanı Çiçek, Papa'ya yanıt verdi: İftira, bühtan ve ayrımcılık Gündem Ulusal Kanal'dan paylaşım rekorları kıran video: açılımgiller Gündem ''Papa açıklamalarıyla bir anlamda ASALA terörüne de destek verdi' Gündem