İşte FETÖ’nün Bylock'tan sonra yeni haberleşme programı: Betternet

Adil Öksüz ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan K.G.’den Bylock benzeri Betternet adlı bir uygulamaya rastlandı. Betternet programı sinyal vermiyor. Yer tespiti yapılamadığı için bu programın tercih edildiği değerlendiriliyor.

Abone ol

FETÖ’cülerin haberleşme ağları bitmek bilmiyor. Bylock, Eagle, Talk ve Kakao'dan sonra şimdi de Betternet çıktı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile polisin düzenlediği operasyonda, FETÖ adına uzun yıllar çalışan ve firari imam Adil Öksüz ile irtibatlı K.G yakalandı.

FETÖ’cülerin toplantı yaptığı eve baskın yapan polisten telefonunu saklamaya çalışan K.G, telefonunun şifresini bilmediğini iddia etti.

K.G.’nin cep telefonunda yapılan incelemede ByLock benzeri ‘Betternet’ uygulamasına rastlandı.

Şüphelilerin VPN kullanarak “Betternet”e bağlandıkları, “uçak modu”na alınan ve içinde GSM hattı olmayan telefonlarla bu program üzerinden haberleştikleri belirlendi.

“Betternet” ile mesajlaşılarak, ses bağlantısı yapıldığı saptandı. Örgütün, sinyal vermediği için bu sistemi kullandığı ifade edildi.

​FETÖ’cülerin saklandığı evde yapılan aramada ayrıca, kriptolu notlar, çok sayıda örgüte ait yasaklı kitap ve kitapların içine saklanmış 12 bin TL, 8 bin dolar ve 4 bin Euro ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

MİT'in yolladığı gizli dosyalar: Almanya, dosyada adı olan FETÖ'cüleri tek tek uyardı Gündem Emniyet'te yeni dönem başladı! Gündem Kılıçdaroğlu: 'Hayır' çıktığı takdirde Türkiye büyük bir nefes alacak Gündem Sabahattin Önkibar: Çocuğunun dondurma parasını bakın nereye bağışladı? Gündem