Hanefi Avcı'dan açılıma destek

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Suriye'ye silah taşıyan MİT TIR'larının durdurulmasını eleştirdi. Avcı, "Devlet isterse silah isterse başka şey nakleder" dedi. TIR'ların aranmasının MİT'i zafiyet göstermek amaçlı olduğunu iddia etti. Açılıma da destek veren Hanefi Avcı, "Hükümet bir an önce çözüm sürecini başarıya ulaştırmak zorunda" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, MİT TIR'larının aranması ve açılım ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sabah'a konuşan Avcı, MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili "Devlet isterse silah isterse başka şey nakleder" dedi.

“Devletin bir kurumunun yaptığına diğer kurumu mani olamaz. MİT bir şey sevk ediyorsa savcı buna bakamaz. Bu işin şaka kaldırır yanı yok. Eğer devlet bu benim malım bana ait diyorsa orada kimsenin müdahalesi söz konusu olamaz”

Avcı, TIR'ların aranmasının bir hedefinin de "MİT'te zafiyet var" imajını doğurmak olduğunu iddia etti.

Hanefi Avcı, AKP açılımına da destek verdi.

“Çözüm süreci bu ülke için çok hayati, çok önemli. Hükümetin çözüm sürecini ileriye götürme konusunda temkinli olduğunu görüyorum. Bence böyle olmamalı. Hükümet bir an önce çözüm sürecini başarıya ulaştırmak zorunda. Çözüm süreci olmazsa savaş yeniden başlar”

ulusalkanal.com.tr

Milletvekili adayı Daşıyıcı İşçi Partili oldu Gündem Gökçek'ten suikast iddiası Gündem MHP Lideri çok sert konuştu Gündem Çiçek'ten uzlaşma komisyonu çağrısı Gündem