Göstermelik Vergi Haftası değil vergi de adalet istediler

Maliye Bakanlığı tarafından her yıl şubat ayının son haftasında vergi bilincini arttırmak amacıyla kutlanan vergi haftasına maliyecilerden tepki geldi. Maliyeciler, "Göstermelik vergi haftası kutlaması değil, vergi de adalet istiyoruz" dedi

Abone ol

AKP Vergi Politikalarını Emekçileri Yoksullaştırmak İçin Kullanıyor

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Antalya şubesi Defterdarlık önünde yaptığı basın açıklamasıyla göstermelik vergi haftası kutlamalarını protesto etti.Sermayeye ve saraylara değil, emekçiye bütçe isteyen maliyeciler adına BES Şube Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Mol Uysal, AKP'nin iktidara geldiğinden bugüne gelir dağılımının giderek bozulduğuna ve vergide yaşanan adaletsizliklerin belirgin bir şekilde arttığına dikkat çekti. Vergi yükünün büyük bölümünün yoksul halkın, işçinin ve emekçilerin sırtına yıkıldığını belirten Uysal, AKP'nin vergi politikalarının emekçileri yoksullaştırma da en etkin araç haline geldiğini vurguladı.

AKP İle Sosyal Devletin Yerini Sadaka Devleti Aldı

Kaçaksaray, özel uçaklar, örtülü ödenekten harcanan paralar da dahil AKP'nin genel ekonomi politikasını 'israf ekonomisi' olarak nitelendiren Uysal, sosyal yardım için ayrılan ödeneklerin AKP kanalıyla halka dağıtılmasını 'sosyal devletin yerini, sadaka devleti aldı' olarak değerlendirdi, ülkedeki vergi ve maliye politikalarının AKP yandaşları lehine kullanıldığını ifade etti.

Adil Bir Vergi Sistemi İçin Mücadele

Emekçilerinin göstermelik vergi haftası kutlamalarının bu yılda figüranı olmayacağını belirten Uysal, adil bir vergi sistemi için, emekçilerin taleplerini sıraladı; "Temel tüketim harcamaları ve temel hizmet alımlarından alınan dolaylı vergiler kaldırılmalıdır. Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınmalı, sigortasız işçi çalıştırılmasına karşı etkin önlemler alınmalıdır.Sermaye kesimlerinin vergi prim ve faiz borçlarını silen ve sık sık çıkarılan aflara son verilmelidir.Günümüzde hiçbir anlamı kalmayan 'Vergi Haftası' kutlamaları iptal edilmeli, adil bir vergi sistemi için vergi reformu hayata geçirilmeli, Maliye emekçilerinin talepleri karşılanmalıdır."

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Fotoğraf: Ekin Akgün

Dolar uçtu hükümet sessiz! Ekonomi Erdem Başçı'dan 'istifa' açıklaması Ekonomi Enerji Bakanı Yıldız: İndirim var ama... Ekonomi EPDK o şirket hakkında yasal işlem başlattı! Ekonomi