Vatan Partisi'nden Davutoğlu'na HDP yanıtı: ''Davutoğlu imdadına koşsa da HDP kapanacak''

CHP, Saadet Partisi, İyi Parti ve Deva Partisi'nin ardından Gelecek Partisi de kapatılması istenen HDP'ye kalkan oldu. HDP'nin PKK ile bağını görmezden gelen Davutoğlu, partinin kapatılması için 4 defa başvuru yapan Vatan Partisi'ni hedef aldı. Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Atlantik cephesinin Uygur yalanlarını da dillendirmeye devam etti.

Abone ol

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılmamasını isteyen cepheye Gelecek Partisi de eklendi.

Ziyaretin ardından iki lider kameralar karşısına geçti. Liderler Ulusal Kanal'dan gelen ''HDP kapatılmalı mı?'' sorusunu yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ve İyi Parti'nin ardından Gelecek Partisi de HDP'nin kapatılmamasını istedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Demokrasilerde parti kapatma bir yöntem olarak benimsendiğinde o partiyi yönetenler değil o partiye oy verenler de cezalandırılmış olur. Biz siyasi partilerle mücadeleyi siyasi alanda yaparız. Terör örgütleriyle mücadeleyi de güvenlik alanında yaparız.'' sözleriyle HDP'ye kalkan oldu.

PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'nin kapatılması için 4 defa yargıya başvuru yapan Vatan Partisi'ni de hedef aldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Davutoğlu'na, ''Hiçbir vatandaşımızın siyasi tecrübesi nedeniyle ötekileştirilmesine dışlanmasına izin vermeyiz. Terör örgütünün elebaşısının yurt dışında kamplarda ziyaret edip çiçek verenlere bakın onlar önce PKK ile olan ilişkilerini tanımlasınlar.'' sözleriyle yanıt verdi.

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasına bir yanıt da Vatan Partisi Basın Bürosu Başkanı Osman Erbil'den geld. Erbil, ''Ahmet Davutoğlu HDP'nin imdadına koşmaktadır. HDP'nin karşısında kim varsa ona saldırmaktadır. İstediği kadar çırpınsın isterse HDP Genel merkezi önünde eylem yapsın, HDP'nin kapısına kilit vurulacaktır. Diyarbakır anneleri bayram edecek, Davutoğlu karalar bağlayacaktır.'' şeklinde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemiz sürecek'' Gündem Bakan Koca'dan aşı açıklaması Gündem Sarıgül partisinin resmi açılış tarihini açıkladı Gündem Anayasa Mahkemesi üyeliği için seçim yapıldı Gündem