Ankara'daki patlamalara ilişkin Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Ankara'da Tren Garı'nda patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından İçişleri Bakanlığı tarafından ölü ve yaralı sayısı açıklandı. İçişleri Bakanlığı'nın arından Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

Abone ol

Türk Kızılayı yaptığı açıklamada, kan ihtiyacı stoklarının yeterli olduğunu aktardı.

Kızılay tarafından şunlar ifade edildi:

"Ankara'da meydana gelen patlama sonucu yaralılar ile ilgili olası kan ihtiyacına karşın stoklarımız yeterlidir. Yine de kan bağışlamak isteyen vatandaşlarımızı kan bağış merkezlerimize bekliyoruz."

Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, 55 tam donanımlı ambulansın sevk edildiğini ve 10 ambulansın ise olay yerinden hazır bulunduğunu iletti.

Bakanlığın yaptığı açıklamada şu şekilde:

"Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 55 tam donanımlı ambulans sevk edilmiş olup, 10 ambulans olay yerinde hazır bekletilmektedir. Ankara merkezindeki bütün hastanelerde tüm branşlarda uzman doktorlarımız görevi başında olup, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca, Kızılay Kan Merkezi koordinasyonunda tüm talepler karşılanmakta olup, kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Gelişmeler yakından takip edilmekte olup, lojistik ve insan kaynağı anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır."

ulusalkanal.com.tr

Görgü tanığı o anları anlattı Gündem Amerika bize silah vermez ama… Gündem Kadıköy'de yangın Gündem Diyarbakır'dan acı haber: 1 polis şehit Gündem