Avrupa'da seçim çalışmalarına başlayan ilk parti vatan Partisi oldu

Yurtdışında yaşayan seçmenleri genel seçim heyecanı sardı. 3 milyona yakın seçmen 8 Mayıs ve 31 Mayıs tarihleri arasında oy kullanacak. Avrupa'daki Türklerin oylarına talip siyasi partiler de çalışmalarına başladı. Kolları sıvayan ilk parti Vatan Partisi oldu.

Abone ol

Yurtdışında yaşan yaklaşık 3 milyon seçmeni seçim heyecanı sardı. Avrupa'da yaşayan Türkler, 8 Mayıs ve 31 Mayıs arasında oy kullanacak.

33 gümrük kapısında ve 112 yurtdışı temsilciliğinde, 2 milyon 917 bin 200 yurttaş oy kullanacak. Pusulalar, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunan özel surette yaptırılmış kağıtlara bastırılacak. Basıma 27 Nisan'da başlanacak.

Resmi işlemler hızla başlarken, siyasi partilerde de yurtdışı seçim kampanyaları için hareketlilik başladı. Kolları ilk sıvayan Vatan Partisi oldu, Almanya'nın başkenti Berlin'de ilk seçim bürosu açıldı.

Yurtdışındaki 3 milyona yakın seçmenden 2 Milyon 400 bini Avrupa'da yaşıyor. Almanya'da ise 7 Haziran'da oy kullanacak yaklaşık 1 buçuk milyon seçmen bulunuyor.

Avrupa'da oy kullanacak gurbetçilerinin hemen hemen yarısının Almanya'da olması siyasi parti çalışmalarını da buraya yönlendiriyor.

Avrupa'daki Türkler bu seçimlerde daha da heyecanlı. Çünkü milletvekili seçimlerinde ilk kez kendi ülkelerindeki temsilciliklerde oy kullanabilecekler. 8 Mayıs'ta başlayıp 31 Mayıs'ta sona ericek seçimlerde oylar, THY kargo uçaklarıyla, parti temsilcilerinin gözetiminde YSK'ya getirilerek, Ankara'da sayılacak.

ulusalkanal.com.tr

avrupa'da seçim çalışmalarına başlayan ilk... paylaşan: ulusalkanal

Erdoğan'ın dediği olmadı! Gündem Soma davası yarına ertelendi Gündem Vatan Partisi Milletvekili adayları esnafı, çiftçiyi ziyaret etti Gündem Kaç-Ak Saray şaşırtmaya devam ediyor! Gündem