Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Dağlık Karabağ'ı görüştü

Azerbaycan zaferi ile sonuçlanan Karabağ sorununun çözümünde Rusya ve Türkiye'nin iş birliği devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesinde iki ülkenin ateşkesin denetimi için kurucağı ortak merkez konuşuldu. Erdoğan, aynı mekanizmanın Suriye'deki kriz için de uygulanmasını önerdi. Ortak merkez ile ilgili konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Karabağ'da Rusya ve Türkiye'nin eşit role sahip olduklarını söyledi.

Abone ol

Dağlık Karabağ’da savaşın, Azerbaycan’ın zaferiyle sonuçlanmasının ardından Türkiye ve Rusya, bölgede kalıcı barışın sağlanması için iş birliğini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ateşkesin denetimi için kurulacak ortak merkez konuşuldu.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada Erdoğan'ın Putin'e en önemli konunun Ermenistan'ın anlaşma hükümlerine uyması olduğunu söyledi. Türkiye'nin de Karabağ’da Rusya ile birlikte ateşkesi gözleme ve denetleme faaliyetinde bulunacağını belirten Cumhurbaşkanı bu noktada Rus tarafına önemli bir sorumluluk düştüğünü belirtti.

Anlaşmayla Dağlık Karabağ’da kalıcı çözüme giden yolda önemli bir adım atıldığını ifade eden Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın çabalarıyla elde edilen bu fırsatın heba edilmemesi gerektiğini söyledi.

Azerbaycan-Nahçıvan arasında bir koridor açılmasının öneminin de altını çizildiği görüşmede Suriye'deki gelişmeler de konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dağlık Karabağ'ın, bölgesel krizlerin çözümünde Türk-Rus iş birliğinin önemini gösterdiğine dikkat çekti. Aynı iş birliği ruhu ile benzer bir mekanizmanın Suriye krizi için de işletilebileceğini vurguladı.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Bakü’de Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Aliyev, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlattı, Karabağ sorununun çözümünde Rusya ve Türkiye'nin eşit rol aldıklarını söyledi.

ulusal.com.tr

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türkiye ortak barış gücünde Rusya'yla birlikte yer alacak'' Gündem Eski CHP'li İlayda Kılınç hakkında istenen ceza belli oldu Gündem EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı: ''Türkiye Güney Kore’yi geçerek birinci sıraya yükselmiştir'' Gündem 208 firmaya 6 milyon 870 bin lira ceza Gündem