Eylem Kaymakam'a takıldı

Soma'da madencilerin eylemi Kaymakam engeline takıldı. Kamulaştırma talebine karşı çıkan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, madencileri Kaymakamlık binası önünden polis marifetiyle uzaklaştırdı. Bir adımda Manisa Barosu'ndan geldi. Baro Başkanı Zeynel Balkız, soruşturmanın Enerji Bakanlığı'na kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Soma'da ayağa kalkan maden işçilerinin eylemi AKP iktidarını rahatsız etti. Önce kaymakam işçileri ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Kaymakam çareyi işçileri Kaymakamlık bölgesinden uzaklaştırmakta buldu.

Bir diğer yasak bölge de oma Kömürleri A.Ş'ye ait Atalar Bacası... Müfettişlerin Işıklar Bacası'nda yürüttüğü inceleme ise devam ediyor. İşte bu gerekçe ile o bölgeye kimse yanştırılmıyor.

Bu arada Maden faciası ile ilgili başlatılan soruşturmada da yeni gelişmeler yaşandı.

Manisa Barosu Zeynel Balkız, soruşturmanın Türkiye Kömür İşletmeleri ve ve Ege Linyit İşletmesi yetkililerini kapsayacak şekilde Enerji Bakanlığı'na kadar uzanması gerektiğini belirtti.

Balkız, Alp Gürkan hakkında reddedilen mal varlıklarına el konulması taleblerini de yeniledi.

Manisa Barosu, HSYK'dan Soma'da iş mahkemesi açılması için başvuru yaptı.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Nöbet tutmayacaklar Ekonomi Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Soma’ya gidiyor Ekonomi Kabinede faiz çatlağı Ekonomi İlk buğday hasadı sona erdi Ekonomi