Obama itiraf etti: Biz başlattık

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’da 3 bin kişinin ölümüne yolaçan iç savaşı, ABD’nin başlattığını itiraf etti. Obama, "Sayın Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in ülkeden kaçışı ve Maydan protestoları ile Ukrayna'da yönetimin değişiminde bizim aracı olmamıza hazırlıksız yakalandı" dedi.

Abone ol

Ukrayna'da 3 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaları ABD başlattı. ABD Başkanı Barack Obama da bunu itiraf etti.

Obama bu açıklamayı CNN'e verdiği röportajda yaptı. "Sayın Putin, Kırım ve Ukrayna ile ilgili kararını büyük bir stratejinin sonucu olarak almadı." diyen Obama, "Putin hazırlıksız yakalandı" ifadelerini kullandı.

Obama, "Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in ülkeden kaçışı ve Maydan protestoları ile Ukrayna'da yönetimin değişiminde bizim aracı olmamıza hazırlıksız yakalandı. Bu durum Rusya’yı diplomatik izolasyonla karşı karşıya bıraktı. Yaptırımlara yol açtı. Bu yaptırımlar da Rusya’nın tüm gelirlerinin azalmasına ve ekonomisinin zayıflamasına neden oldu." dedi.

Obama, ABD’nin Rusya ile sıcak bir savaşa sürüklenme riski olup olmadığı yönelik de "böyle bir ihtimal yok" yanıtını verdi. Obama, NATO’nun Doğu Avrupa’da etkinliğini artırmaya devam edeceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Standard Poor's, 1,38 milyar dolar ceza ödeyecek! Dünya İstihbaratı Fransa verdi! Türkiye geri göndermiş Dünya Rusya Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Maliyeti 160 milyar dolar Dünya 200'den fazla Boko Haram militanı öldürüldü Dünya