Davutoğlu açıkladı: MHP ile koalisyon olacak mı?

Koalisyon tartışmalarına bugün nokta kondu. DAvutoğlu-Bahçeli görüşmesinden de uzlaşma çıkmadı. İki lider 2 buçuk saat görüştü , ilk açıklamayı Davutoğlu yaptı. MHP Lideri'nin, koalisyona, kısa süreli koalisyon hükümetine, azınlık hükümetine ve erken seçime destek vermeyeceğini açıkladı. Davutoğlu, "Gerek CHP, gerekse MHP ile koalisyon zemini olmadığı ortaya çıkmıştır" dedi

Abone ol

Koalisyon çalışmalarını yürüten AKP Genel Başkanı Ahmet DavutoğluMHP Lideri Devlet Bahçeli ile biraraya geldi.

Meclis'te yapılan görüşme, 21 dakika gecikmeli başladı.

2 buçuk saat süren Davutoğlu-Bahçeli zirvesinde, günlerdir kamuoyunda tartışılan seçenekler masaya konuldu ancak beklenen sonuç değişmedi.

"Çok arzu etmemize rağmen, gerek Kılıçdaroğlu ile CHP-AKP, gerekse Bahçeli ile MHP-AKP koalisyonun zemininin olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmış bulunmamaktadır."

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından ilk açıklamayı Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı.

"Sayın Bahçeli bu konulara kendisi baktığında bir koalisyon ihtimali olmadığını söyledi."

Davutoğlu, önce terör olaylarına ilişkin Bahçeli'ye bilgi verdiğini, daha sonra ise koalisyona ilişkin fikrini aldığını belirtti. Bahçeli, daha önce açıkladığı 4 madde ekseninde net yanıt verdi.

"Kamuoyuyla paylaştığı 4 maddeyi de gündeme getirerek bunların tek tek ele alındığında AKP ile bir koalisyon ihtimalini mümkün görmediğini söyledi."

Davutoğlu'nun çantasında erken seçime destek, süreli koalisyon ve azınlık hükümeti seçenekleri vardı. Bahçeli bunlara da ret yanıtı verdi.

"Bahçeli erken seçime destek vermeyeceklerini ifade etti. Daha sonra olabilecek senaryoları gündeme getirerek AK Parti ile bir seçim hükümetin de uygun görmediğini ifade etti. Azınlık hükümetine desteği kabul etmeyeceğini söyledi. Erken seçim kararı için de Meclis'e gelirse, toplantıya katılacaklarını ancak destek vermeyeceklerini söyledi."

Davutoğlu, Bahçeli'nin tutumu üzerine Cumhurbaşkanı'nın konumu, açılım süreci ve 17-25 aralık ile ilgili kendi fikirlerini aktardığını belirtti.

Soruları yanıtlayan Başbakan, görevi devredip devretmeyeceğine Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden sonra karar vereceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Askeri birliğe roketli saldırı Gündem Türkiye'nin beklediği görüşme sona erdi Gündem Muhtarlardan PKK'ya tepki Gündem Askeri helikoptere saldırı Gündem