Fırtına İzmir'de liderliği bırakmadı

Türkiye Süper Ligi'nin 10. Haftasında evinde Trabzonspor’u ağırlayan Göztepe 1-0 mağlup oldu.

Abone ol

Haber: Samet Can Kocagür - Erdem Özdemir

Süper Lig'in 9’unci haftasında İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda lider Trabzonspor’u ağırlayan Göztepe 1-0 mağlubiyetle küme hattındaki zorlu mücadelesinde büyük yara aldı.

İzmir’de saat 19.00’da oynanan karşılaşmaya Göztepeli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Maç için satışa çıkan tüm biletler tükenirken, stadyum çevresinde de yoğun trafik oluştu. Karşılaşmayı 8 bin 787 biletli seyirci takip etti.

MAESTRO’YA SARI KART ÇIKTI

Göztepe maça hızlı başladı. Etkili ataklarla Trabzonspor defansını zorlayan sarı kırmızılılar sağ kanattan yaptıkları paralel ortalarla ceza sahası içerisinde pozisyon arayışlarına girdi.

Dakika 29’da Göztepe teknik direktörü Meastro hakeme tepkisi nedeniyle sarı kart gördü. 31’inci dakika içerisinde ise Göztepe yarı sahasında Paluli ve Djaniny yerde kaldı. Göztepe teknik ekibi sarı kart itirazında bulunurken hakem devam dedi.

42’nci dakikada ise kontratak ile sol kanattan gelen Göztepe atağında ceza sahası içerisinde Jahovic kaleci ile karşı karşıya kaldığı net pozisyonu dışarıya attı. Tam 2 dakika sonra ile yine Göztepe organize ataklarla ceza sahası içerisine geldi. Fakat bu atakta da gol olmadı.

45 dakikaya ilave 5 dakika daha eklendi. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

İlk yarı sonucunda iki taraf da tünele doğru yönelirken taraflar gerildi. Göztepe ve Trabzonspor teknik ekipleri arasında devam eden pozisyon hakkında tartışma çıktı. Göztepeli kaleci İrfan Can hakeme tepki gösterirken sarı kart gördü. Göztepe teknik ekibinden ise yardımcı antrenör Hakan Özgür kırmızı kart ile tribüne gönderildi. Hamsik ise soyunma odası koridorunda yaşanan tartışmaların ardından sarı kart gördü.

TRABZON GOLÜ GERVİNHO İLE BULDU

İkinci yarıya Trabzonspor oyuncu değişikliği ile başladı. Yusuf Sarı yerine oyuna Siopis dahil oldu.

Dakika 46’da Burakovic’in sakatlanması sebebiyle Maestro oyuna Berkan Emir’i dahil etti.

55’inci dakikada ise Trabzonspor rakip yarıda baskıyı arttırdı. Abdülkadir Ömür’ün pasıyla topla buluşan Gervinho, sol çaprazdan ceza alanına girip vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.

Dakika 58’de ise Vitor Hugo, ceza sahası yayında yaptığı faulde sarı kart gördü. Göztepe serbest vuruşu Lourency ile kullandı. Top kalenin üstünden auta gitti.

Deneyimli teknik adam Maestro dakika 64’de Yalçın ve Rodrigures yerine Soner ve Tijanic’i oyuna aldı. Göztepe’den Soner, rakibine yaptığı faulün ardından sarı kart gören bir diğer oyuncu oldu.

Abdullah Avcı, dakikalar 71’i gösterdiğinde Dorukhan yerine Serkan’ı oyuna aldı.

Oyunun 75’inci dakikasında ise Trabzonspor’da Gervais, Cornelius değişikliği gerçekleşti.

78’inci dakikada Göztepe hızlı atakla ceza sahasına doğru yöneldi. Vuruşunda top ağlarla buluştu fakat yapılan VAR kontrolü sonucunda ofsayt gerekçesi ile gol geçersiz sayıldı.

Dakika 81’de ise Murat Pauli ve Ndiaye yerine Kerem ile Baku oyuna girdi.

87’inci dakikada sakatlanan Abdülkadir Ömür yerine Hüseyin Türkmen oyuna dahil oldu.

Trabzonspor’dan Cornelius orta sahada Atınç’a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Öte yandan maçın dördüncü hakemi Kadir Sağlam müsabaka en az 7 dakika daha oynanacak dedi.

Uzatma dakikalarında kornere çıkan topun rakipten olduğunu iddia eden Atınç yaptığı aşırı tepkiden dolayı sarı kart gördü.

Trabzonspor'dan Hüseyin de müsabakanın son dakikasında yaptığı itiraz sonucu sarı kart gördü.

Maç sonunda Göztepe tribünlerinden maçın hakemi Atilla Karaoğlan’a büyük tepki gösterildi.

Göztepe maça İrfan Can, Kahraman, Obinna, Cherif Ndiaye, Rodrigues, Hugo Arslamagic, Jahovic, Yalçın, Atınç, Burakovic, Murat Paluli 11’i ile çıktı.

Trabzonspor'un ilk 11’i ise Uğurcan, Berat, Yusuf, Dorukhan, Abdülkadir Ömür, Vitor Hugo, Hamsik, Tavares, Stefano, Yao, Edgar şeklinde oldu.

Maçı Atilla Karaoğlan ve yardımcıları Kemal Yılmaz, Esat Sancaktar, Kadir Sağlam yönetti. VAR odasında ise Özgüç Türkalp ve Kerem Ersoy yer aldı.

MAÇIN OYUNCUSU: Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)

MAÇIN KIRILMA ANI: Dakikalar 78’i gösteriyordu. Göztepe’de Soner ceza sahası içerisinde yaptığı vuruşla golü ağlara yolladı. Fakat pozisyonda Göztepe’den Ndiaye gereksiz bir biçimde ofsayt pozisyonuna düştü. Göztepe yakaladığı beraberlik şansını böylece kaybetmiş oldu.

SARI KARTLAR:

GÖZTEPE: Jahovic, İrfan Can, Soner, Atınç

TRABZONSPOR: Hamsik, Vitor Hugo, Cornelius, Hüseyin

GOLLER: 55’ Gevinho (Trabzonspor)

Aydın Koçarlı'da ralli heyecanı Spor Satrançta çifte şampiyonluk Spor Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı istifa etti Spor Dev derbinin hakemi belli oldu Spor