S-400'lerin nereye konuşlanacağı belli oldu

Rus hava savunma sistemi S-400’lerin, Amerika destekli FETÖ’cü darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü’ne yerleştirileceği iddia edildi. Füzelerin 2018 yılında geleceği belirtilirken üste hazırlıkların başladığı ifade edildi

Abone ol

S-400’ler Akıncı Üssü’ne konuşlanacak.

Rus hava savunma sistemi S-400’lerin alımı konusunda Ankara ile Moskova arasında imzalar atılmıştı. Sevkiyatın nereye ve ne zaman yapılacağı tartışılırken dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Yeni Şafak’ın haberine göre S-400’ler Amerika destekli FETÖ’cü kalkışmanın yönetildiği Akıncı Üssü’ne konuşlandırılacak.

2018 yılında 2 adet gelmesi beklenen S-400’ler için de üste hummalı çalışmalar başlatıldı. Habere göre, Rusya devlet silah ihracat şirketi, S-400 füzeleri için ihtiyaç duyulan hangarlar ve rampaların sevkiyat öncesi hazır edilmesini istedi. Bu kapsamda Akıncı Üssü'ne 2 adet devasa hangar yapılacak. Akıncı Üssü'ne ayrıca, füze bataryaları için rampa yerleri yapılması da planlandı..

Akıncı Üssü’nün sevk açısından uygun görüldüğü için seçildiği belirtildi. S-400’ler konumu ulaşım ağına göre belirleniyor. Akıncı Üssü güneyden gelen hattı Ankara'dan İstanbul'a ulaştıran kavşak konumunda.

Akıncı Üssü'nün 'barış mevzii' olarak S-400'lere ev sahipliği yapacağı belirtiliyor. Füzelerin gerektiğinde sınıra kaydırılabileceği ifade ediliyor.

ulusal.com.tr

7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem Cumhurbaşkanlığından Macron'a ince mesaj Gündem Çevreci Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı cezaevinde ölü bulundu Gündem Trakya'ya sağanak yağış geliyor (21 Eylül Perşembe-22 Eylül Cuma Trakya hava durumu) Gündem