Futbolda deprem!

Yolsuzluk skandalının patlak verdiği FIFA'da, Etik Kurulu beklenen kararını açıkladı. Dünya futbolunun önemli isimleri FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve eski FIFA Başkan yardımcısı Chung Mong-joon hakkında 90 gün hak mahrumiyeti kararı verildi.

Abone ol

Dünya futbolunu derinden sarsan yolsuzluk skandalıyla ilgili FİFA Etik kurulu kararını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Etik Komitesi tarafından FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini hakkında 90 günlük hak mahrumiyeti kararı verildiği belirtildi.

Blatter, Platini'nin yanısıra FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin görev ve yetkileri de 90 günlüğüne askıya alındı. FIFA Başkan adaylığını açıklayan eski FIFA Başkan yardımcısı Chung Mong-joon ise 6 yıl futboldan men ve 100 bin İsviçre Frank'ı para cezasına çarptırıldı.

Etik Kurulunun kararı,dünya futbolunun en önemli isimleri Blatter, Platini ve Valcke'nin üç ay süreyle ulusal ve uluslararası düzeyde hiçbir futbol organizasyonuna katılamayacağı anlamına geliyor. Dahası gerekli görülmesi halinde 90 günlük men cezaları 45 günü aşmayacak şekilde uzatılabilecek.

25 Eylül'de ifadesi alınan Blatter’in ofisindeki belgelere el konulmuştu. Soruşturma kapsamında, Blatter'den 2 milyon dolar aldığı iddia edilen UEFA Başkanı Platini'nin de bilgisine başvurulmuştu.

FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26 Şubat 2016'da yapılacak. Suçlamalara adı karışan UEFA Başkanı Michel Platini de başkan adayları arasında yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

Vodafone Arena'nın çatısı yükselmeye başladı Spor Şampiyonlar Ligi'nde ’doping’ skandalı Spor Dünya Boks Şampiyonası'nda ilk galibiyet! Spor Baliç, Karabükspor ile ilk idmanına çıktı Spor