Erciyes Üniversitesi’nden yerli aşı müjdesi

Vaka sayıları her geçen gün artarken gözler salgına umut olan aşı çalışmalarına çevrilmiş durumda. Yerli aşıda da peş peşe yeni gelişmeler yaşanıyor. Yeni bir müjde Erciyes Üniversitesi'nden geldi. Kasım ayı başında insanlar üzerinde uygulanan aşıda Faz 2 aşamasına geçiliyor. Erciyes Üniversitesi çalışmalar kapsamında 200 gönüllü adayını arıyor.

Abone ol

Yerli aşı çalışmalarında yeni bir müjde Erciyes Üniversitesi'nden geldi. Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıda Faz 2 çalışmasına geçiliyor.

44 gönüllü ile insan deneyleri sürdürülen aşının Faz 1 aşaması 14 Aralık'ta tamamlanacak. 15 Aralık tarihi itibarıyla ise Faz 2 çalışmalarına geçilecek.

ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile İKUM tarafından Kovid-19'a karşı geliştirilen aday aşının çalışmaları için 200 gönüllü aday aranıyor.

İKUM Müdür Yardımcısı Ahmet İnal aşının güvenilir olduğunun altını çizdi. İnsal, "faz 2'de bunun etkinliğini değerlendireceğiz" dedi.

Ahmet İnal aşı olmanın da önemine dikkat çekti.

Aşıda Faz 2 çalışması 15 Kasım itibarıyla başlayacak.

Merdiven altı maskelere dikkat: Kaliteli maske nasıl anlaşılır? Sağlık Bitki çaylarını kimler ne kadar ve nasıl tüketmeli? Sağlık Pandemide çocukları bekleyen tehlike: Obezite Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ''Kovid-19 aşısı için sözleşme imzaladık'' Sağlık