Moskova ve Londra arasındaki ajan krizi devam ediyor

Moskova ve Londra arasındaki ajan krizi devam ediyor. Moskova'yı hedef alan suçlamaları reddeden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiliz istihbarat servisine işaret etti.

Abone ol

İngiltere'de zehirlenerek öldürülen Rus ajanın ardından başlayan kriz karşılıklı açıklamalarla sürüyor.

Londra ve batı medyası Moskova'yı suçlamayı sürdürürken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir basın toplantısı düzenledi.

Rusya'ya yönelik suçlamaları reddeden Lavrov, eski Rus ajanın zehirlenmesinde İngiliz istihbarat servisleri ile hükümetinin parmağı olabileceğini söyledi.

Başka açıklamalar da var. Bunun, öldürme yetkilerini kullanma biçimleriyle bilinen İngiliz istihbarat servislerinin çıkarlarına tamamen uygun olduğunu söyleyen uzmanlar var.

Lavrov, İngiltere hükümetinin Rusya'yı hedef alarak kendi iç siyasetlerideki başarısızlıklarını örtmeye çalıştığını belirtti.

Zira bu soru işaretleri apaçık ortada. O kadar ortada ki İngiliz meslektaşlarımız oyun oynamaya başladı. Tüm somut olayların açıklanması ve gerçeğin ortaya çıkması için ısrarcı olmaya devam edeceğiz.

Kaşılık restleşmelerle, başını İngiltre'nin çektiği, ABD'nin destek verdiği ajan krizinde Rus diplomatlar sınırdışı ediliyor. Moskova'da Rus diplomatları sınır dışı eden ülkelerin diplomatlarını sınır dışı etmiş, Amerika'nın St. Petersburg'daki konsolosluğundaki ABD bayrağını indirmişti.

ulusal.com.tr

Trump'ın PKK/PYD'ye giden fonlara yönelik "dondurma" emrine ilişkin ayrıntılar netleşiyor Dünya Çin'den ABD'ye ek vergi uygulaması Dünya Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyareti ile ilgili açıklama Dünya Bolivya'da 6,8 büyüklüğünde deprem Dünya