KPSS operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

KPSS sorularının çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 68 zanlı savcılığa sevk edildi. Anayasal suçlara bakmakla görevli 4 savcının karşısına çıkan zanlılardan 7’si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüpheli listesinde bulunan 10 kişi ise halen yurdışında kaçak durumda

Abone ol

2010 yılında KPSS’de usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 68 kişi savcı karşısına çıkarıldı.

Pazartesi günü başlayan operasyon kapsamında 82 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyordu. Şüpheli listesinde bulunan 10 kişinin de daha önce yurt dışına kaçtığı açıklandı. Zanlılardan 72’si gözaltına alınmış bazıları emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakılan isimler arasında yer alan öğretmen Baki Saçı’nın “itirafçı” olduğu ve etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Zanlılardan 11’i kadın 68 kişi Ankara Adliyesi’ne getirildi. Anayasal suçlara bakmakla görevli 4 savcı tarafından sorgulanıyor. İfadesi alınan 7 kişi de savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Zanlıların, şüpheli listesinde bir numaralı olan Fethullah Gülen suç örgütü ile bağlantıları olup olmadıkları da araştırılıyor.

KPSS operasyonunda bilirkişi raporları da çarpıcı ayrıntılar ortaya koydu. Hacettepe ve Gazi üniversitelerinde öğretim görevlisi olan 4 akademisyen soru kitapçıklarını tek tek incelerken Adli Bilişim uzmanları da bilgisayarların teknik incelemesini ve dosyaların ne zaman yüklendiğini araştırdı.

Adayların soru kitapçıkları üzerinde kolay sorularda işlem yaptıkları ancak, orta ve zor olarak nitelendirilen sorularda hiçbir işlem yapmadan direkt doğru cevabı işaretledikleri tespit edildi.

Tarih, Biyoloji, Sınıf Öğretmenliği gibi dallardaki adaylar soru kitapçığında hiçbir işaretleme yapmadan doğru cevabı işaretledi.

Zanlılılara ait Harddisklerde 2010 KPSS’ye ait tüm kitapçıkların soru ve cevapları ile sınavdan 4 gün önce olmak üzere disklerde işleme uğradığının ortaya çıkması bilirkişi raporunda yer aldı.

Haber: Çağla Akkuş

ulusalkanal.com.tr

İlk isim MİT Müsteşarı Hakan Fidan oldu Gündem Hakkari'de uçak hareketliliği Gündem İşte Arınç'ın Gül'e ısrarlı mesajı Gündem Ege Denizi'nde iki deprem! Gündem