Mustafa Balcılar, meslekten ihraç edildi

Eski Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Balcılar, meslekten ihraç edildi. "Fetullahçı Terör Örgütü adına kasten bilgi vermediği" gerekçesi ile açığa alınan Balcılar'ın polislikle ilişikisi de kesildi.

Abone ol

Eski Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Vekili Mustafa Balcılar, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten ihraç edildi.

Mustafa Balcılar hakkında, "bölgede yaşanan olayları üstlerine bildirmeyerek çalışmaları baltaladığı" iddiasıyla soruşturma açıldı. Ayn-El Arap'ta PYD ve IŞİD arasında çatışmaların yaşandığı dönemde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi'de hareketlik vardı. Mustafa Balcılar, Suruç’taki istihbarat çalışmalarını üstlerine bildirmemekle suçlanmıştı.

Balcılar, soruşturma kapsamında; "Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması adına kasten bilgi vermediği" gerekçesi ile açığa alındı.

Bu gelişmenin ardından 7 Kasım 2015'te ‘terör örgütü kurmak ve adına faaliyet göstermek’ suçundan tutuklanan Balcılar, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu.

Mustafa Balcılar; Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile kasten istihbarat akışını aksattığı ve olaylara geç müdahalede bulunulmasına yol açtığı gerekçesiyle meslekten ihraç edildi.

ulusalkanal.com.tr

Kahramanlara veda Gündem Şehit polisler Hakan Yılmaz ve Muzaffer Tufaner için tören düzenlendi Gündem Ömer Özerturgut hayatını kaybetti Gündem Zorunlu Trafik Sigortası'nda yer alan 3 madde değişiyor Gündem