Marmaray B1 Halkalı-Gebze hattında ilk gün ücret iadesi problemi! İBB: Validatörlerde güncelleme yapıldı

Marmaray hattının uzatması olan ve dün açılarak hizmete başlayan Gebze Halkalı banliyö tren hattında ücret iadesi krizi yaşandı. 6 farklı şekilde ücret tarifesi bulunan hatta, vatandaşlar ücretlerin iadelerini alamayınca çok sayıda şikayet talebi oluşturuldu. Ücret iade makineleri de iade yapmadı. Konuyla ilgili İBB Beyaz Masa tarafından yapılan açıklamada "Marmaray İstasyonları iade validatörlerinde güncelleme yapılmıştır ve aktif olarak iade yapmaktadır. Kısa bir süre ücret iadesi alamayan vatandaşlarımızın 153 Çağrı Merkezimiz ile irtibat kurmasını rica ederiz." denildi

Abone ol

Gebze-Banliyö hattının devreye alınmasıyla TCDD altı farklı ücret tipini içeren bir tablo hazırladı. Buna göre 1-7 durak gitmek 2.60 TL, 8-14 durak gitmek 3,25 TL, 15-21 durak gitmek 3.80 TL oldu.

Ücret tarifesi sabah saatlerinde düzgün bir şekilde uygulanmadı. Örneğin bu sabah Yeşilköy’den Yenikapı’ya giden vatandaşlardan 5.70 TL bilet ücreti alındı.

ÖĞRENCİ BİLETİNE İKİ KATI ÜCRET

Öğrenci biletinin normalde 1.25 TL olması gerekirken öğrenci ücreti olarak 2.70 TL alındı. Yenikapı istasyonuna gelen vatandaşlar iade ücreti alamadıklarını öğrenince şaşkına döndü.

Vatandaş iade ücretini alamadığı için tepkisini sosyal medyadan da dile getirdi.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyaz Masa tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Marmaray İstasyonları iade validatörlerinde güncelleme yapılmıştır ve aktif olarak iade yapmaktadır. Kısa bir süre ücret iadesi alamayan vatandaşlarımızın 153 Çağrı Merkezimiz ile irtibat kurmasını rica ederiz." denildi.

SEFERLER NASIL YAPILACAK?

Halkalı ve Gebze’den kalkacak karşılıklı trenler sabah saat 06:00’da başlayacak. Halkalı’dan Gebze’ye gidecek son tren 22:00’da kalkacak. Gebze’den Halkalı yönüne kalkan son tren ise 22:15’te kalkacak.

ZAMAN ZAMAN BEKLEDİ

Sabah saatlerinde trene binen yolcular trenin sık sık sinyal bilgisi sebebiyle durduğunu ifade ettiler. Yolcular 5 dakikayı aşkın süre beklediklerini ifade etti.

ulusal.com.tr

Hacı Sayid baklavaları ile ünlü kahve zinciri Gloria Jean’s konkordato istedi (Baklava devi konkordato talep etti) Ekonomi Norwegian Air'den Boeing'e tazminat talebi Ekonomi Küresel piyasaların gözü Brexit'ta Ekonomi Tank Palet mitingine izin yok! Ekonomi