Demirtaş yalanlandı

HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "IŞİD Mürşitpınar'daki Toprak Mahsülleri Ofisi'nden Kobani'ye ateş ediyor" iddiası bir kez daha yalanladı. Askeri kaynaklar, "Toprak Mahsülleri Ofisi silosundakilerin IŞİD değil IŞİD'ten kaçakn YPG’liler" dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "IŞİD Mürşitpınar'daki Toprak Mahsülleri Ofisi'nden Kobani'ye ateş ediyor" iddiasına askeri kaynaklardan da yalanlama geldi. Kaynaklar, "Toprak Mahsülleri Ofisi silosundakilerin IŞİD değil IŞİD'ten kaçakn YPG’liler" olduğunu söyledi.

Demirtaş'ın iddiası ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından yalanlamıştı. O yalanlamanın ardından iddia askeri kaynaklara soruldu.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre askeri kaynaklar, Demirtaş'ın açıklamasının gerçekdışı olduğunu belirtti.

"IŞİD ile YPG arasında sınır yakınındaki çatışmalardan, yaklaşık 20 YPG’li kaçarak TMO binasına sığınmış. YPG’liler orada bulundu ve geldikleri yere geri gönderildi. Çatışmalar sırasında birkaç IŞİD’li Türkiye topraklarına giriyor. Zırhlı birliklerimiz anında o bölgeye doğru hareket ederken, IŞİD militanları Türkiye topraklarından çıktılar. Kaldıkları süre 1 dakika 39 saniye olarak tespit edildi. Kayıtlarda görülüyor."

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan, AYM'yi hedef aldı Gündem Erdoğan'ın hocası toprağa verildi Gündem Meclis'teki muhalefet partilerinden yeşil ışık Gündem “Avrupa'ya savaş ilanı“ Gündem