Cenevre görüşmeleri başlıyor

Suriye hükümeti ile muhaliflerin krize çözüm bulmak adına bir araya gelecekleri Cenevre görüşmelerinin tarihi belli oldu. Esadlı geçiş sürecinin şekilleneceği toplantı 22 Ocak 2016'da yapılacak.

Abone ol

Suriyeli tarafların geçiş sürecini konuşacağı Cenevre toplantısı 22 Ocak'ta yapılacak.

Sputnik'e konuşan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra, "BM müzakere tarihi olarak 22 Ocak 2016'yı işaret etti" dedi, ancak müzakerelere hangi grupların katılacağına dair bilgi vermedi.

Viyana görüşmelerinin 14 Kasım'daki toplantısında Suriyeli tarafların arasında müzakerelerin başlaması kabul edilmişti. Ateşkes sağlanması, 6 ay içinde geçiş süreci, yeni bir Anayasa hazırlanması, 18 ay içinde seçim yapılması ve BM denetiminde kimin terörist, kimin muhalif olduğunun belirlenmesi konularında da uzlaşmaya varılmıştı.

Öte yandan Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun 18 Aralık'ta New York'taki toplantısında mutabık kalınan başlıklar da hemen hemen aynıydı. Üzerinde mutabık kalınan maddeler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oylanarak karara dönüştü. Buna göre Haziran 2016'da kurulacak tam yetkili geçiş hükümeti önce yeni bir anayasa reformu hazırlayacak, bir yıl sonra da ülkeyi seçime götürecek.

ulusalkanal.com.tr

Rusya: Suriye'de 1093 terörist hedefi vurduk Dünya Suriye ordusu terörle mücadelede kilit konumda olan Halep cephesine yoğunlaştı Dünya Avrupa'ya geçen mültecilerin sayısı geçen yıla göre 5 kat arttı Dünya Rusya: Türkiye, Rus uçağına saldırıyı planladığını de facto olarak kabul etti Dünya