Başbakanlık kaynakları, Doğu Perinçek'i doğruladı

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in gündeme getirdiği, "Erdoğan ile Putin'in uçak krizi öncesi Cerablus operasyonu konusunda anlaştı" bilgisi Başbakanlık kaynakları tarafından doğrulandı. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Başbakanlık kaynakları uçağın düşürülmesiyle ilgili "İşin içinde ABD ve İsrail var. ABD'nin tuzağına düştük" değerlendirmesi yaptı.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gündeme taşıdığı görüşme Başbakanlık kaynaklarınca doğrulandı.

Aydınlık gazetesine konuşan kaynaklar, uçağın düşürülmesinin nedeni anlayamadıklarını ve olay sonrası Başbakanlık'ta "ABD her istediğini yapmaya başladı. ABD'nin tuzağına düştük" yorumlarının yapıldığını aktardı.

Başbakanlık bürokratlarının "Ne oldu da İsrail ile temaslar yeniden başladı" diye sorduğunu belirten kaynaklar, işin içinde ABD ve İsrail'in olduğu görüşünün hakim olmaya başladığını ifade etti.

Başbakanlık kaynakları olaydan hemen sonra Rusya'nın "uçağımız yerden atılan bir füzeyle vuruldu" yönündeki açıklamasının Türkiye'ye bir çıkış gösterme amacını taşığını kaydetti. Ancak bu yolun tercih edilmediğini belirten kaynaklar "Erdoğan uçağın düşürülmesini sahiplendi ve birdenbire NATO'ya başvurulması gündeme geldi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Kına yakın! Gündem Terör saldırısında bir öğretmen ağır yaralandı Gündem 305 terörist öldürüldü Gündem Şehidimizin kimliği ve memleketi belli oldu Gündem