Mücadelenin kahramanları sağlık çalışanları

Kentlerde alınan önlemler, tedavide geliştirilen yeni yöntemler... Türkiye’de, hayatın olduğu her alanda Kovid19 ile mücadele sürüyor. Cephenin en önünde ise hekiminden hasta bakıcısına tüm sağlık çalışanları var... Çok hızlı bulaşan bir virüse karşı risk altındalar… Hayat kurtarmak için kendi hayatlarını ortaya koyuyorlar. Sıradaki haberimiz sağlık çalışanlarıyla ilgili… Nasıl çalışıyorlar, nelerle karşılaşıyorlar, talepleri neler? İzliyoruz…

Abone ol

Tüm dünyayı saran Kovid19 salgını nedeniyle insanlar evlerinde kalırken, bu süreci en yoğun yaşayanlar sağlık çalışanları… Virüs taramasından hastaların tedavisine gece gündüz demeden çalışıyorlar.

Virüsle yakın temasta çalışan sağlık personeli, bulaşma riskini ailelerine taşımamak için fedakarlıklarda bulunuyor. Çoğu ailesinden, çocuklarından uzak yaşıyor.

Eşinin kalp hastalığı olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Güler Gögüş, evinde de hastanedeymiş gibi tedbirler aldığını vurguluyor.

Peki sağlık çalışanlarının hastanelerde mesaileri nasıl geçiyor? Kovid-19 şüphesiyle gelen kişiler, hangi süreçlerden geçiyor.

Sağlık çalışanları hastaları ve kendilerini korumak için her türlü tedbiri alıyor. Özellikle hastayla temas edeceği zamanlarda 2-3 kat maske ve eldiven kullanımına özen gösteriyorlar.

Enfeksiyon hemşiresi Bahar Özsöz, Kovid-19 hastalarını ve kendi sağlıklarını korumak için günlük vizitelerin belirli düzeyde tutulduğuna dikkati çekti.

Hastanelerde odaların bakımından sorumlu olan yardımcı sağlık personeli de görevini canla başla yapıyor. Korona hastalarının odalarının temizliğinden sorumlu 3 çocuk annesi Gülsün Hacıhaliloğlu, evde risk almamak için ayrı odada yaşadığını belirtiyor.

Sağlık personelinin vatandaştan tek bir talebi var; “lütfen evde kalın, siz de biz de bu süreci çabuk atlatalım” diyorlar.

Uzman Dr. Güler Gögüş, evde kalanları da uyardı. Hijyenin önemine dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Hem yoğun bakımdaki hem de entübe koronavirüs hastası sayısı ilk kez azaldı Sağlık Psikolog Sera Farman: Evde kalmak kendimizi geliştirmek için fırsat Sağlık Beslenme ve Diyet Uzmanı Zülal Yalçın anlattı: Korona günlerinde nasıl beslenmeliyiz? Sağlık Koronavirüs ile mücadele edenlerin yakınlarından 'antikor bağışı' çağrısı Sağlık