İspanya'da "Ulusal Birlik" yürüyüşü düzenlendi

Barselona'da 350 bin İspanyol, Katalonya'nın bağımsızlık girişimine karşı ulusal birlik ve birlikte yaşamı savunan gösteri düzenledi. İspanya, Katalonya ve Avrupa Birliği bayrakları taşıyan İspanyollar, bağımsızlık girişimlerine karşı çıktı.

Abone ol

Katalonya özerk yönetiminin bağımsızlık referandumu nedeniyle gerilimin tırmandığı İspanya'da "Ulusal Birlik" yürüyüşü düzenlendi.

Katalan Sivil Toplumunun çağrısıyla başkent Barcelona'da toplanan on binlerce İspanyol, ellerinde İspanya, Katalonya ve Avrupa Birliği bayraklarıyla bağımsızlık girişimlerine karşı çıktı.

Ulusal birliği, anayasal düzeni ve birlikte yaşamı savunan İspanyolların yürüyüşüne iktidardaki Halk Partisi, ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi, Katalonya'da ana muhalefet de destek verdi.

Son yıllarda düzenlenen ve İspanya'nın ulusal birliğinin savunulduğu en büyük eylem olan barışçıl gösteride "Katalonya başkanı hapise, Ben İspanyolum, Yaşasın İspanya, yaşasın Katalonya, yaşasın Avrupa" sloganları atıldı.

Yürüyüşe, twitter hesabından yaptığı paylaşımla destek veren İspanya Başbakanı Mariano Rajoy "Demokrasi, anayasa ve özgürlüğü savunmak için İspanya'nın birliğini koruyacağız. Yalnız değilsiniz." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 5 saat süren gösterinin sonunda "Katalan Sivil Toplumu" temsilcilerince yapılan konuşmalarda, Katalonya özerk yönetim hükümetinin bağımsızlık girişimlerindeki ısrarıyla "Demokrasiye darbe yaptığı ancak İspanyol ve Katalan halkının ulusal birliğin bölünmesine izin vermeyeceği" vurgulandı.

ulusal.com.tr

Lozan'daki Merkez İstasyonu'nda bomba alarmı: Tahliye edildi Dünya Pasifik’te ada ülkesi Tonga’da 6.1 büyüklüğünde deprem Dünya Bağdat ile Erbil, 4 maddede mutabık kaldı Dünya İspanya Başbakanı Rajoy: Bağımsızlığın olmasını önleyeceğiz Dünya