Devlet töreni ile kanlı terör örgütünün heykelini diktiler

Yunanistan bir skandala imza attı. Atina şehir merkezine Kıbrıs'ta yüzlerce Türk'ü katleden terör örgütü EOKA'nın anıtı dikildi. Anıtın açılışını ise Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis birlikte yaptı.

Abone ol

Yunanistan'ın başkenti Atina'da çok tartışmalı bir anıtın açılışı yapıldı.

Kıbrıs Türkleri'ne yönelik katliamlarıyla tarihe insanlık ayıbı olarak geçen EOKA'nın anıtı, Atina şehir merkezine dikildi.

Anıtın açılışını Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis birlikte yaptı.

Terör örgütü EOKA için dikilen anıta, "EOKA'nın 1955-1959 Kahraman Mücahitleri Anıtı" adı verildi.

Rum Lideri Anastasiadis törende yaptığı konuşmada Kıbrıs’ta mevcut durumun tehlikeli ve kabul edilemez olduğunu belirtti. Anastasiadis, "Önümüzdeki yıllarda işgal altındaki Kıbrıs topraklarının Türkleştirilmesi gibi bir kabus, bir tehlike ile karşı karşıyayız" dedi.

1955'te Enosis yani Kıbrıs adasının Yunanistan'a ilhakı amacıyla kurulan EOKA örgütü, Türkler'i hedef alan katliamlara imza attı. İngiltere'ye direniş amacıyla kurulduğu iddia edilen örgüt, Ada'daki Türkler'i hedef aldı. 1971'de ise EOKA'nın yanına bir de EOKA-B adlı terör örgütü eklendi.

ulusalkanal.com.tr

Ankara’da kitaplarını imzaladı Gündem Başbuğ Sessiz Çığlık'ta Gündem Berkin'in ailesinden Pamir mesajı Gündem CHP'de toplu istifa şoku! Gündem